Cem Sağbil - Tanrıçalar Sergisi

Cem Sağbil - Tanrıçalar Sergisi

Tarihler: 05 Mart 2024 Salı ~ 31 Mart 2024 Pazar

Yer: Brieflyart

Adres: Gümüşsuyu Mah. İnönü Cad. Ongan Apt. No: 43A Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0532 179 29 62

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 5, 2024 ~ Mar 31, 2024

Sanatçı Cem Sağbil’in, heykellerini, tuval ve rölyef resimlerini bir araya getirdiği yeni kişisel sergisi “Tanrıçalar”, 5 Mart’tan itibaren Brieflyart Galeri’de izleyiciyle buluşacak! Anadolu’nun kadim tarihinin zenginliklerinden beslenen sanatçının eserleri, kadının gücü ve kutsallığından ilham alarak mitolojiden günümüze uzanıyor. Sağbil’in, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak tüm kadınlara adadığı “Tanrıçalar” sergisi, 5 – 31 Mart 2024 tarihleri arasında Gümüşsuyu’ndaki Brieflyart’ta ziyaret edilebilecek.

Brieflyart Galeri, sergi programına dünyaca ünlü sanatçı Cem Sağbil’in kişisel sergisi “Tanrıçalar” ile devam ediyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak tüm kadınlara adadığı yeni sergisindeki eserleri sanatçı şu sözlerle anlatıyor: “Tarih boyunca kadının en temel özellikleri olan doğurganlığı, yaratıcılığı, besleyiciliği ve bereketi, kutsal kabul edilmiş ve tanrıçalaştırılmıştır. Antik çağda tapınım gördüğü toplumun gelenekleriyle şekillenen İnanna, İştar, Kubaba, Kybele gibi sayısız tanrıça, dinsel alanda varlıklarını göstermiştir. Elbette ki kadın, binlerce yıllık geçmişten sadece bereketiyle değil, gücüyle de, at süren savaşçı Amazon kadınlar olarak da karşımıza çıkar. Anadolu’nun kadim tarihinin zenginliğiyle besleniyorum. Mitolojiyle güncelden uzaklaşırken kadının gücünden ve kutsallığından ilham alıp günümüze eserlerimle taşıyorum”

“Tanrıçalar” sergisi için hazırlanan katalog ise sanat yazarı ve eleştirmen Ayşegül Sönmez’in imzasını taşıyor.

Cem Sağbil’in “Tanrıçalar” sergisi, 5 Mart – 31 Mart 2024 tarihlerinde salı-cumartesi günleri 11.00 – 18.00; pazar günleri 13.00 – 18.00 saatleri arasında Brieflyart’ta ziyaret edilebilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT