Çini Bahçesinde Nevbahar Sergisi

Tarihler: 14 Ekim 2010 Perşembe ~ 24 Ekim 2010 Pazar

Yer: Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi

Adres: İstiklal Cad. No: 217 Tünel 34433 / Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 249 26 10

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 14, 2010 ~ Eki 24, 2010

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti, Klasik Türk Sanatları Vakfı ve Beyoğlu Belediyesi işbirliği ile “15 Sergi 15 Seminer Etkinliği” kapsamında, Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi`nde “Çini Bahçesinde Nevbahar / MSGSÜ, Sitare TURAN BAKIR Atölyesi Öğrenci Çalışmaları” başlığıyla, 14-24 Ekim 2010 tarihleri arasında bir sergi, aynı zamanda Sitare Turan Bakır`ın konuşmacı olarak katılacağı “Türk Çini ve Seramik Sanatında Tasarım Anlayışı” konulu bir seminer düzenlenecektir.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü ve Eski Çini Onarımları Anasanat Dalı Başkanı Prof. Dr. Sitare Turan Bakır`ın çini atölyesinde 2000 li yıllardan bu yana uygulanan öğrenci işlerinden oluşan bu sergi, çini sanatı eğitiminin günümüz üniversitelerinde, diğer kurum ve kuruluşlarda nasıl ele alınabileceği üzerine öneriler sunmakta, zengin kültürel birikimimizi kullanarak günceli yakalayan yeni ve özgün çalışmaların önemine vurgu yapmaktadır. Sergide 16. yüzyıl çini sanatından tanıdığımız yarı stilize çiçeklerle birlikte bugüne kadar çinilerde rastlanmayan çeşitli çiçek ve hayvan figürü stilizasyonları farklı konu, form ve fonksiyonlarla öğrenci çalışmalarında hayat bulmaktadır. Stilize edilen çiçeklerin oluşum aşamalarına da yer verilmesi sergiyi ilginç kılan diğer bir özelliktir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT