Çizgi Roman Sergisi - Cont Pour Cont - Yüzde Yüz

Tarihler: 02 Temmuz 2010 Cuma ~ 13 Eylül 2010 Pazartesi

Yer: Fransız Kültür Merkezi

Adres: İstiklal Cad. No:4 34435 Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 393 81 11

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 2, 2010 ~ Eyl 13, 2010

İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nde Çizgi Roman Sergisi
Yüzde Yüz - Seçkiler

Her yıl dünyanın farklı ülkelerinden çizgi roman tutkunlarını buluşturan Angoulême Çizgi Roman Festivali bu yıl YÜZDE YÜZ adlı bir sergiye ev sahipliği yaptı. İstanbul Fransız Kültür Merkezi yaz ayları boyunca İstanbullu çizgiseverleri bu sergiden bir seçki ile buluşturuyor. Bu vesileyle, Ersin KARABULUT, Galip TEKİN, Memo TEMBELÇİZER ve OKY gibi sevilen çizerler de bu sıradışı maceraya ortak olacaklar. Bu çalışmalar daha sonra müzenin koleksiyonundaki yerlerini alacaklar.

2010 Ocak ayında 37.si gerçekleşen ve tüm dünyadan çizerleri bir araya getiren Uluslararası Angoulême Çizgi Roman Festivali’nde, yeni kurulan Çizgi Roman Müzesi Yüzde Yüz adlı ilk büyük sergisinin açılışını yaptı. Bellek ve çağdaş yaratıcılığı biraraya getiren sergi, müzenin değerli koleksiyonunda yer alan orijinal çizimleri, bu çizimlere farklı ülkelerin çizerleri tarafından getirilen yorumlarla bir arada sergiliyor. Çizgi romanın tarihsel birikimi ile yaratıcılığı bir araya getiren Yüzde Yüz sergisi böylece günümüz önemli çizerlerini onların çizgi roman alanındaki selefleriyle bir diyalog içerisinde buluşturuyor. Enki BILAL, Yves GOT, Lorenzo MATTOTTI, MOEBIUS ve Albert UDERZO bu isimlerden sadece birkaçı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT