Çok Sesli Sessizlik

Tarihler: 20 Şubat 2012 Pazartesi ~ 09 Mart 2012 Cuma

Yer: GaleriBu

Adres: Şahkulu Mah. Serdar-ı Ekrem Sok. No: 11 Galata, Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 322 45 02

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 20, 2012 ~ Mar 9, 2012

GaleriBu 10 Şubat 2012’de sanatçı Umut Yalım tarafından İstanbul’un tarihi semti Galata’da Serdar-ı Ekrem Sokak’ta sanat severlerle buluşuyor. 3 katlı tarihi eserde açılan galeri, binanın tarihi dokusuyla ziyaretçileri etkiliyor.

GaleriBu sanatı daha geniş kitlelere yaymak,Türk ve dünya sanatçılarını,bir dünya şehri olan İstanbul’da evrensel anlayışla sanat severlerle buluşturmak amacıyla yola çıkıyor.

Belli bir konsept ile sınırlandırılmamış geniş bir bakış açısıyla tüm sanatçılara açık olan GaleriBu, ayrıca genç yeteneklere de yer vererek zengin bir perspektif yaratmayı amaçlamakta. Galeri, çağdaş ve modern sanatı sergilemenin dışında, alanlarında profesyonelleşmiş sanatçıların katılacağı şiir, müzik dinletileri ve tiyatro oyunları ile etkinliklerini farklı platformlara taşımayı hedeflemekte.

3 katlı mekanın farklı bir özelliği de, aynı anda her katta farklı sanatçıların bireysel sergilerinin yanı sıra dinletilere de yer vermesi. GaleriBu’da sergi gezerken aynı zamanda şiir ve müzik dinletilerine dahil olma şansına sahipsiniz.

Bir arada birkaç sanatçının eserlerinin yer alacağı GaleriBu, bir başlangıç ya da sonuç değil; bir süreç. GaleriBu, sahibi ve sanatçıya göre biçimlenen değil, sâhibi ve sanatçıya biçim ve yön veren bir mekan. GaleriBu, belirli kural-kurgu-kurumsallaşmalarla sanata yön vermeden, sanatı olması gerektiği gibi aktaran bir sanat merkezi.

GaleriBu şubat ayındaki sergileri ile sanatın ve sanatçının farklı yönlerini sanat severlerle buluştaracak.Genç sanatçıların kişisel sergilerinin yer aldığı galeride, Fulya Asyalı, Mahmut Koyaş ve Esra Sağlık eserleri galerinin farklı katlarında ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Eserler 10 Şubat-9 Mart 2012 tarihleri arasında GaleriBu’da.

Umut Yalım Kimdir?

1984 doğumlu Umut Yalım; 2003 yılında, liseyi Saint Benoit Fransız Lisesi’nde bitirdikten sonra aynı yıl İngiltere’ye gitti ve 2007 yılında, University of the Arts London Chelsea College of Art&Design’ın Plastik Sanatlar bölümünden mezun oldu. Çeşitli özel sanat kurslarıyla da eğitimini birleştiren Umut Yalım, University of the Arts London Camberwell College of Arts’da mastırını Kitâp Sanatları üzerine yaptı. Kendisini sanatın basmakalıplarını gidermeye çalışan değil, sanatın özünde kendisinin basmakalıp olduğunu savunan genç sanatçı GaleriBu’nun sahibi.

Sanatçılar

Esra Sağlık (1980)
2003’te Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel bölümünü bitiren sanatçı, aynı bölümde yüksek lisans ve sanatta yeterlik programını tamamladı. Yurtiçi ve yurtdışında kişisel ve karma sergilerinin yanı sıra sempozyumlarda da yer alan Esra Sağlık, Bodrum’da Güzel Sanatlar Fakültesinde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Şubat 2012’de GaleriBu’da izleyici karşına çıkacak olan sanatçı, “Kendine Temayul”de yer alan çalışmalarında bize şunu anlatıyor: Sembolik anlam taşıyan nesne ve ‘şey’ler, kendi varlık özellikleri üzerinden ‘olmayan’a vurgu yapmaya ve bunun ilksel görünümlerini ortaya çıkarmaya çalışırlar.Çocukluk imajlarıyla beslenen gerçeküstü sahneler, bedenle ilişki içinde olan nesne ve hayvanlar, masallardan kalan imgeler ve korkularla birleşerek tüm bunlar üzerinden yeni bir hikayenin anlatıcısı olurlar. Sonuçta ortaya çıkan, ‘ben’in bu kesik kırpık hikaye parçacıklarıdır.

Fulya Asyalı
1981 doğumlu sanatçı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölümü mezunu. Fulya Asyalı 2002–2009 yılları arasında çeşitli sergiler ve sempozyumlara katıldı. Halen, MSGSÜ de Sanatta Yeterlilik eğitimine devam etmektedir.

Şubat 2012’de GaleriBu’da “ÇOK SESLİ SESSİZLİK” adlı sergisinde yer alacak yapıtlarında, farklı yaşam öykülerinin ilişki, çelişki ve çatışmalarından doğan çok anlamlılığı, ve bireysel trajedilerin iç odaların duvarlarında yankılanan sessizliğinin çok sesli senfonisini, her biri zihinsel çatışmalarının, korkularının, yorgun duygularının enkazını yüklenmiş çocuk, kadın, erkek figürlerinin, insansı deformasyonlara uğramış ahşap mobilyaların ve hazır objelerle birleştirilmiş kara duvaklı yüz masklarının diliyle anlatıyor.

Mahmut Koyaş
1988 doğumlu Mahmut Koyaş, Marmara Üniversitesi Fotoğaf Bölümünde halen öğrenimine devam etmektedir. Amerika’da düzenlenen Moon and Stars Project ve The American Turkish Society tarafından yönetilen ‘Genç Fotoğrafçılar Ödülü’ isimli yarışmada mansiyon ödülü aldı. Mahmut Koyaş’ın son çalışması Hamurkâr, ekmek parası ve karın tokluğunu ifade eden ekmeğin hikâyesine uzanmış bir çabanın öyküsü ile Şubat 2012’de GaleriBu’da izleyici karşına çıkacak. Sergide, ekmeğin üretim sürecinin yanısıra bir yaşam yansıtılıyor. Her mevkiden ve meslekten insanı misafir eden ekmek kuyrukları bize bir milleti anlatır gibi. Anlamının su götürmezliğine karşın içinde olağan kaygılar ve yaşantılar barındırıyor mekân.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT