Cumhuriyetin Işıklandırdığı Bir Yolculuk

Tarihler: 19 Mart 2010 Cuma ~ 03 Nisan 2010 Cumartesi 19 Şubat – 3 Nisan 2010

Yer: Tunca Sanat

Adres: Eskici İş Merkezi Bülbül Mah. Paşabakkal Sokak No: 28-34 D: 21 Beyoğlu-İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 256 96 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 19, 2010 ~ Nis 3, 2010

Tunca Sanat’ın Beyoğlu Dolapdere’de Antikacılar Çarşısı’ndaki yeni mekanında gerçekleştireceği ikinci sergi, Cumhuriyetin sanatta yarattığı 50 yıllık bir izdüşüm olarak tanımlanabilir. Yetmişe yakın sanatçının, yüzelliyi aşkın eserini birlikte izleme fırsatı yaratan sergi, İstanbul’un 2010 Kültür Başkenti etkinliklerine paralel olarak düzenleniyor. Bu yönüyle, özellikle bugün aramızda olmayan sanatçıların 2010 kutlamalarına katılımı sağlanarak ve Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’un sanatçılarına bir saygı duruşu olarak farklılık kazanıyor.

Tunca Sanat’ın Dolapdere bölgesinde cesurca yarattığı sanat florasını, bir kaç adım birden ileri taşıyacak olan sergi bir açıdan da modern Türkiye’nin inşa edilme savaşında, sanat cephesindeki çabaları simgeliyor. Cumhuriyetin 50 yılında Plastik Sanatlar Sergisinde;

Müstakillerden; Ali Çelebi, Zeki Kocamemi, Mahmut Cuda, Cevat Dereli, Şeref Akdik. D grubundan; Zeki Faik İzer, Cemal Tollu, Nurullah Berk, Abidin Dino, Elif Naci, Zühtü Müridoğlu, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Eren Eyüboğlu, Sabri Berkel, Fahrunnisa Zeid, Arif Kaptan, Hakkı Anlı.. Yeniler Grubundan; Nuri İyem, Ferruh Başağa, Avni Arbaş, Haşmet Akal, Nejad Melih Devrim, Selim Turan, Turgut Atalay... Onlar Grubundan; Orhan Peker, Turan Erol, Nedim Günsür, Mustafa Esirkuş, Leyla Gamsız, Fikret Otyam, Mehmet Pesen... Soyut Eğilimlerde; Mübin Orhon, Abidin Elderoğlu, Cemal Bingöl, Adnan Çoker, Burhan Doğaçay, Altan Gürman, Kuzgun Acar, Sadi Çalık, Ali Hadi Bara… Bağımsız gelişme olarak ta; Fikret Mualla, Hamit Görele, Malik Aksel, Şefik Bursalı, İhsan Cemal Karaburçak, Cihat Burak, Nuri Abaç, Erol Akyavaş, Edip Hakkı Köseoğlu gibi sanatçılar yer almaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT