Dilek Özmen - `Benliksel İzler` - Resim Sergisi

Tarihler: 17 Ocak 2009 Cumartesi ~ 29 Ocak 2009 Perşembe

Yer: İspirtohane Kültür Merkezi Sanat Galerisi

Adres: Mimar Sinan İ.Ö.O.Yanı, Ataköy 8. Kısım Bakırköy İstanbul

Telefon: 0212 559 61 67

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 17, 2009 ~ Oca 29, 2009

DİLEK ÖZMEN “BENLİKSEL İZLER” Resim Sergisi

Ressam Dilek Özmen’in “Benliksel İzler” başlıklı sergisi 17-29 Ocak 2009 tarihleri arasında İspirtohane Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde açılıyor. Bu sergi sanatçının 16. kişisel resim sergisi.
Tuval üzerine yağlıboya ve karışık teknikler kullanarak ürettiği dışavurumcu resimlerinde çıkış noktası benliğimizde yer bırakmış anlar, anılar, ortamlar… Tüm bu verilerin merkezinde yer alan kendi iç dünyası ve dışa yansıttığı görünümünü sorgulayarak, yaşamdaki çelişkiler, gelgitler üzerine kurulan yaşamsal felsefe.
Bireyin, içinde yaşadığı toplumda kendi iç dengesini kurarken çevresiyle etkileşimi sırasında yaşadığı; iletişim zorlukları, kişilerarası yabancılaşma, dış çevreye ve zaman zaman da kendine olan uzaklaşma resimlerin temelini oluşturuyor. İzleyici resimlerdeki figürlerde yalnızlığı, yabancılaşmayı sezerken, desenin bütününde görülen renk arayışları, neşeli ve dinamik geçişler kadının ruh durumuyla dışa yansıması arasındaki farklılığı gösteren somut belirtiler olarak ilgi çekiyor.

1992’de Gazi Ün. Gazi Eğitim Fak. Resim Bölümü’nden mezun olan Dilek Özmen, yurtiçi ve yurtdışında 32 karma sergide yer aldı. Çalışmalarını kendi atölyesinde sürdüren sanatçı, halen Unesco (AİAP) Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) üyesidir.
www.lebriz.com/dilekozmen

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT