Elif Okur Tolun - Zamandaki Aralıklar Sergisi

Elif Okur Tolun - Zamandaki Aralıklar Sergisi

Tarihler: 31 Ekim 2016 Pazartesi ~ 30 Kasım 2016 Çarşamba

Yer: Galeri Eksen Art Suites

Adres: Balat Mah. Ayan Cad. No: 32 Fatih İstanbul

Telefon: 212 327 34 99

Web: http://www.eksenartsuites.com/

E Posta: info@eksenartsuites.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 31, 2016 ~ Kas 30, 2016

Sanatçı, günlük yaşamın içinden seçtiği sıradan nesneleri resim ve seramiklerine geçmişten bugüne farklı biçimlerde konu edinmiştir.

Enkazlar üzerine kurulan yaşam/yaşanmışlıklar, serginin odak noktasıdır. Çürüyen kaportalar, parçalanmış araba parçaları arasında bir yaşam arayışı, zaman zaman resimlerine ve seramiklerine giren canlılarla ifadesini bulur. Bu sayede, karanlığa itilmiş yaşamlar ile ölüm arasında sıkışan ve kaybolan zamanlar varlık kazanır. Sanatçı, yapıtlarıyla bir tarafdan geçmişin izini sürerken, bir tarafdan da geleceğe pencere açar. Geçmişten gelenleri biriktirerek bir “ara zaman” yaratır. Üst üste yığılmış yüzlerce hurda, aslında kimliğini bilmediğimiz binlerce insanın yaşanmışlığını ifade eder. Bunlar tekrar kullanılmayı; yaşama dönmeyi bekleyen nesnelerdir. Sanatçının resim ve seramiklerinde de belleğin tekrar inşası için bu bir başlangıçtır. Bu bağlamda, sanatçının resim ve seramiklerine giren “yaşam arayışı içindeki” angut kuşları, kediler ve diğer canlılar, tekinsizlik karşısında zıtlık yaratan birer figür niteliği taşır.

Sergi, 30 Ekim – 30 Kasım tarihleri arasında pazartesi günleri hariç her gün Galeri Eksen Balat’ta ziyaret edilebilir

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT