Ergin Çavuşoğlu - Hangi Güneş Seyre Daldı Son Rüyanı?

Ergin Çavuşoğlu - Hangi Güneş Seyre Daldı Son Rüyanı?

Tarihler: 10 Mart 2016 Perşembe ~ 07 Nisan 2016 Perşembe

Yer: Rampa

Adres: Şair Nedim Cad. No: 21A Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 327 08 00

Faks: 0212 327 08 01

Web: http://www.rampaistanbul.com

E Posta: info@rampaistanbul.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 10, 2016 ~ Nis 7, 2016

‘’Hangi güneş seyre daldı son rüyanı?’’* Sarhoşluğun beraberinde getirdiği esrime üzerine, insanı zamanın ve belleğin dışına çıkarma, insanlığın uzağına taşıyarak Tanrı’ya yaklaştırma becerisi üzerine yazmış olduğu ufuk açıcı, ‘Şarap ve Esrar Üzerine’ başlıklı kitabında böyle sorar Charles Baudelaire. Aynı zamanda gerçeküstü bir niteliğe sahiptir bu soru ve belki de ancak esrimeye kapılmış birinin şiirsellikle, çaktırmadan sorabileceği bir sorudur; ‘nerede’ diye soran, ama yersiz, yurtsuz, sınırların dışında kalan bir ‘neresi’ni kasteden, neredeyse tamamen tinsel bir ‘neresi’ne göndermede bulunan bir sorudur.

Ergin Çavuşoğlu’nun RAMPA’da gerçekleşecek olan Hangi güneş seyre daldı son rüyanı? başlıklı üçüncü kişisel sergisi (10 Mart – 7 Mayıs 2016) sorunun getirdiği farklı içerimlere karşılık verir; bir tür aradalığın, eşiksel bir mekânın sıradanlığı içinde öylesine dolanmanın getirdiği metaforik sarhoşluğa işaret eder. Çavuşoğlu seyahat ya da hareket ve göç kavramlarına yönelik ilgisini yapıtlarına sürekli olarak yansıtmıştır –ve bu kavramları kullanırken sadece insanların değil objelerin ve fikirlerin devinimine de değinir. Kendi ilgisini çeken mekânlara, yerlere ve buralarda bulduğu gerçeküstü durumlara yönelir. Fakat esas değerlendirmek istediği anlam bu şeylere iliştirilmiş olan anlam değildir. Bu Duchampvari yaklaşım sanatçının önceki çalışmalarına olduğu gibi, RAMPA’daki çok katmanlı (video, heykel, resim ve fotoğraf gibi farklı malzemelerle oluşturulmuş) sergisinin bütününe de yayılır. Zamansallığa ilişkin mekânlar ya da yersiz hale gelmiş mekânlar Çavuşoğlu tarafından özellikle öne çıkarılır. Aradalık niteliğine sahip bir mekânda uzam olasılıklara, düşünüme açılmış durumdadır. Nesnelere içkin güzelliği keşfetmek gerçekten de bir tür tinsel uyanışa denk gelir ve Çavuşoğlu gündelik şeylerdeki güzelliği görmek ve kutlamak üzere bizi bir tür Dadaist ilahiye davet etmektedir.

*Başlıktaki alıntı Baudelaire’in “Hangi güneş seyre daldı onun son rüyasını?” şeklindeki dizesiden dönüştürülmüştür.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT