Ergin İnan Kişsel Sergisi

Tarihler: 30 Mayıs 2009 Cumartesi ~ 22 Haziran 2009 Pazartesi

Yer: Casa Dell`Arte

Adres: İstiklal Cad. Mısır Apt. 163 K:3 Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 2122511214

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 30, 2009 ~ Haz 22, 2009
Ergin İnan, uzun bir aradan sonra, kişisel sergisini Casa Dell`Arte`de açıyor!
Çağdaş Türk Sanatı’nın gravür tarihine neredeyse eşzamanlı başladığı çalışmalarıyla bilinen Ergin İnan, ahşap üzerine karışık teknikle ürettiği son dönem çalışmalarını Casa Dell’Arte’de sergiliyor.

Özünde evrenin gizini anlamaya çalışan, bu açıdan yapıt yüzeyinde insan figürleri, böcekler, sürüngenler, gözyaşı damlaları, nesneler, kaligrafiye kadar varlığa dair her şeyi kucaklayan ve farklı kültürlerde yaptığı sayısız çalışmaların izlerine yer veren yapıtlarına Kıymet Giray sergi katalog yazısında söyle değinir:

“...Beden-dönüşüm-kaligrafinin etkin değerlerinin kesiştiği bu resimsel tasarımlar İnan’ın düşünsel yapısının derinliklerini örer...

...Inan’nın evrenin gizini yapısallaştıran resimsel düşüncesi bu noktaya dokunarak Mevlana’nın mistik düşünce alanıyla bütünleşir. Derinlikleri bedenin içselliğini yansıtan tinsel değerlerle buluşan ve insan olmanın, insanca erdemler taşımanın anlamıyla bütünleşen nitelikleri hedefler. İnan resimleriyle sanat tarihine Mevlana’dan Kafka’ya uzanan okuma programlarının bellek katmanlarını kazandırır.

ERGİN İNAN, 1943, Malatya 1964 - 68 yıllarında İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Resim Bölümü’nde öğrenim gördü ve Kral Schlamminger ve Helmut Hungerberg’in öğrencisi oldu. Aynı bölümde 1968 yılında asistan olarak göreve başladı. 1969’da Salzburg Yaz Akademisi’nde Prof. Emilio Vedova ile çalıştı. 1970 yılında Federal Alman Hükümetince verilen “Alman Akademik Mübadele Bursu”nu kazanarak 1973’e değin Münih Güzel Sanatlar Akademisinde Prof. Rudi Tröger ve Prof. Max Zimmerman ile çalıştı.1973 yılında öğretim üyesi olduğu Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi resim bölümü`ne 1985 yılında profesör olarak atandı. Çağdaş Türk Sanatı içinde önemli bir yere sahip sanatçı, sanatını yurtiçi ve yurtdışında açtığı çok sayıda sergilerle izleyicilere ulaştırdı. Sanatçının yapıtlarının bulunduğu kalıcı koleksiyonlar arasında, Ankara ve İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Müzeleri, Dahlem Museum, Berlin, Haus der Kunst-Munich, Kunstverein-Frechen, Modern Art Museum, Cleveland, Bradford Museum, British Museum, Londra, Fredrikstad Modern Art Museum, Belçika müzeleri sayılabilir.

Ergin İnan’ın son dönem çalışmaları Casa Dell’Arte’de izleyiciyle 30 Mayıs- 22 Haziran tarihleri arasında, İstiklal Caddesi, Mısır Apartmanı’nda Casa Dell’Arte Galeri’de görülebilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT