Ersin Alok - Retrospektif Sergisi

Ersin Alok - Retrospektif Sergisi

Tarihler: 18 Şubat 2016 Perşembe ~ 20 Haziran 2016 Pazartesi

Yer: İstanbul Fotoğraf Müzesi

Adres: Şehsuvar Bey Mah. KadırgaLiman Cad. No: 60 Kadırga Beyoglu İstanbul

Telefon: 0212 458 88 42

Faks: 0212 458 88 43

Web: http://www.istanbulfotografmuzesi.com

E Posta: info@istanbulfotografmuzesi.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 18, 2016 ~ Haz 20, 2016

Uluslararası sanat camiasında, yaşayan en itibarlı fotoğraf üstatlarından biri kabul edilen Ersin Alok, 55’inci sanat yılında ilk retrospektif sergisini sanat severlerle buluşturmaya hazırlanıyor. İstanbul Fotoğraf Müzesi’nde gerçekleştirilecek serginin en çok ilgi çekecek bölümlerin başında, 1967-1985 yılları arasında çekilmiş 44 çalışmadan oluşan “Portreler” bölümü geliyor. Bu bölümde; Cemal Reşit Rey’den Bedri Rahmi’ye, Münir Özkul’dan Muvaffak Uyanık’a, Aliye Berger’den Halikarnas Balıkçısı’na kadar çok özel isimlerin, şimdiye kadar gün yüzüne çıkmamış siyah-beyaz portreleri yer alacak.

Sanat eseri, onu oluşturan sanatçının kişiliğinden ve dünyayla kurduğu ilişkilerden izler taşır. Bu izler bazen çok daha belirgin olur. Fotoğraf sanatçısı Ersin Alok’un fotoğrafları, onun renkli kişiliğinden ve dünyaya bakışından belirgin şekilde etkilenmiştir. Fotoğrafını bilenler kendisini de tanıdığında bu benzerlik ilişkisini hemen kurabilir.

Ulaşılması çok zor olan bir dağın zirvesinden de, su altındaki dünyadan da estetik bir görsel dil yaratmak çok önemli bir başarıdır. Bu sadece başarılı bir fotoğrafçı olmakla açıklanamaz. Dünyayı aynı coşku ve keyifle izlemek, gördüklerini, sevdiklerini paylaşmayı başarabilmek de gereklidir.

Renk, neşe ve merak duygularının harmanlandığı bir fotoğraf bize Ersin Alok hakkında da ipuçları verir. Renk ve kompozisyon duygusunu ressamlığından ve sanat tarihindeki önemli ressamlarla ilgili meraklarından aldığını varsayabiliriz. Ersin Alok’un fotoğraflarının bir bölümü, sanat tarihinden bildiğimiz bazı resimlerle ilişki kurmamızı da sağlar.

Fotoğraf sanatçısı Ersin Alok’un farklı dönemlerde ve farklı tarzlarda çektiği fotoğraflardan oluşan retrospektif sergisi, İstanbul Fotoğraf Müzesi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

Küratör: Cengiz Kahraman

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT