Ezgi Doğan İlk Kişisel Sergisi

Tarihler: 17 Haziran 2014 Salı ~ 19 Temmuz 2014 Cumartesi

Yer: G-Art Galeri

Adres: Tomtom Mah. Kumbaracı Yokuşu No: 37/A Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 66 22

Web: http://http://www.g-artgaleri.com

E Posta: info@g-artgaleri.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 17, 2014 ~ Tem 19, 2014

Sıradan, gündelik hayatın güncesini tutarcasına ürettiği resimleri ile genç sanatçı Ezgi Doğan ilk kişisel sergisi ile 17 Haziran’da G-art Beyoğlu’nda…

Her türlü çelişkileri ile artık bir dünya metropolü olan ve kimi zaman da bir mega köy olarak tanımlanan İstanbul'un dinamiği içinde yaşayan ve varolmaya çalışan bir genç sanatçıdır Ezgi Doğan. "Günlükler" başlığı ile bir araya gelen, sıradan gündelik hayatın güncesini tutarcasına üretiği resimlerde, hayatın içinde yer alan kişilikleri adeta onların ruhlarını didiklercesine, bu arada kendi benliğini didikleme cesareti de göstererek ve bütün içtenliği ile sanrısal, yarı dalgın, spontan bir tutumla ve kendine ait görme modelinin somutlaşmasıdır bu yapıtları.

Aldığı sanat eğitimine rağmen, kendini hiç bir şekilde kısıtlamadan, değerli nesne üretimi mantığının olabildiğince uzağında, kuralları adeta bir kenara iterek ve eline geçirdiği her türden (sıradan) malzemeyle çok içten, olabildiğince emprovize, süprizlere açık bir tutum gözlemleriz sanatçıda. Bu içtenlikli tavrındaki rahatlık izleyene de hemen geçer. Yapıt ve izleyen arasında kurulan bu iletişim ise, sanatçının amaçladığı unsurlardan biri olarak önemlidir.

Eskilerin deyimi ile "Nev'i şahsına münhasır bir ruh haliyle", bir yap-boz'un parçaları gibi çözümleme gerektiren ve baktıkça izleyiciye bir yığın yeni şeyler keşfetiren çalışmalar, kimi zaman insanın ruhunda adeta rüzgarlar estirir. Olabildiğince özgün ve sarsıcı bir dünyayı bizlere sunan dışa vurumlardır bunlar. Bu öznel kayıtların satır aralarına bakıldığında; süreç gerektiren bir okumayla, trajikomik olandan gülünç ve eğlenceli olana bir insanlık dramını görselleştirmeye çalıştığı görülür.

* Yukarıdaki metin Memet Güreli'nin sanatçı hakkındaki yazısından alıntılanmıştır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT