Fırça ve Kalemin İzinde Sınırları Aşmak Sergisi” 15 Nisan’da İstanbul’da Başlıyor!

Tarihler: 15 Nisan 2010 Perşembe ~ 27 Haziran 2010 Pazar 15 Nisan-27 Haziran 2010

Yer: İstanbul Emirgan Sakıp Sabancı Müzesi

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:22 Emirgan, İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 277 22 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 15, 2010 ~ Haz 27, 2010
“2010 Türkiye’de Japonya Yılı” kapsamında düzenlenen “Fırça ve Kalemin İzinde Sınırları Aşmak Sergisi” 15 Nisan–27 Haziran 2010 tarihlerinde İstanbul’da ziyaretçileriyle buluşacak…

Sakıp Sabancı Müzesi (SSM) tarafından Mitsubishi’nin katkılarıyla düzenlenen “Fırça ve Kalemin İzinde Sınırları Aşmak Sergisi” 15 Nisan–27 Haziran 2010 tarihleri arasında İstanbul Emirgan Sakıp Sabancı Müzesi’nde sanatseverle buluşacak.

“2010 Türkiye’de Japonya Yılı” kapsamında organize edilen sergiyle, Osmanlı, Uzakdoğu ve Latin yazı sanatları aracılığıyla, güzel yazı sanatının tanıtılması amaçlanıyor. Küratörlüğünü SSM Müdürü Dr. Nazan Ölçer, SSM Danışmanı Dr. Filiz Çağman, MG Latin Kaligrafisi Okulu Başkanı Muriel Gaggini ve Kampo Müzesi Direktörü Yuri Harada’nın üstlendiği sergi, ziyaretçileri modern dünyada hala yerini koruyan kalem, fırça, mürekkep, kağıt gibi geleneksel malzemelerle, usta kaligrafların harflere döktüğü duyguları keşfetmeye davet ediyor. Sergide, SSM hat koleksiyonundan seçilen Osmanlı dönemi eserlerinin yanı sıra, Japonya’daki Kampo Müzesi’nden gelen Çin ve Japon kaligrafi örnekleri, Latin kaligrafisinden tarihsel örnekler ve MG Latin Kaligrafisi Okulu sanatçılarının yazdığı ünlü Türkçe metinler yer almakta. “Fırça ve Kalemin İzinde Sınırları Aşmak Sergisi” kapsamında Japonya’dan gelen ve İstanbul’da çalışmalarını sürdüren iki hattat, bir atölye çalışmasıyla çocuklara hat sanatı hakkında bilgi ve eğitim verecek.

"2010 Türkiye’de Japonya Yılı" kapsamında, yıl boyunca gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında detaylı bilgi www.japonya2010.org adresinden öğrenilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT