Georgios Maroudas - Büyüleyici Bir Gerçeklik

Tarihler: 20 Aralık 2011 Salı ~ 19 Şubat 2012 Pazar

Yer: Rahmi M. Koç Müzesi

Adres: Hasköy Cad. No: 5 Hasköy 34445 İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 212 369 66 00

Paylaş:

2 Yorum:

istanbul.net.tr Ara 20, 2011 ~ Şub 19, 2012

Yunanistanlı sanatçı Georgios Maroudas’ın büyüleyici kilim motiflerinden ilhamla resmettiği yağlı boya tablolar Rahmi M. Koç Müzesi’nde sergileniyor.

Halı ve kilimlerin tuvallerdeki yansıması Rahmi M. Koç Müzesi’nde

Anadolu’nun eşsiz motifleri, suyun öte yanından Haliç’e yansıyor; Yunanistanlı sanatçı Georgıos Maroudas’un Anadolu kilim motiflerini resmettiği “Büyüleyici Bir Gerçeklik” Halı ve Kilim Tabloları Sergisi, 19 Şubat’a kadar Rahmi M. Koç Müzesi’nde görülebilecek.

Yunanistanlı sanatçı Georgıos Maroudas’un Anadolu kilim motiflerini resmettiği sergisi ‘Büyüleyici Bir Gerçeklik’ 20 Aralık tarihinde Rahmi M. Koç Müzesi’nde açıldı. Natürmort resimlerine meraklı sürrealist bir ressam Georgios Maroudas’ın, Anadolu’nun kilimleriyle tanıştıktan sonra yaşayan resimler yapan bir göçebeye dönüşümünün de hikayesi niteliğini taşıyan sergisi, Koç Holding Onursal Başkanı M. Rahmi Koç’un ev sahipliğinde, Yunanlı sanatçı Georgios Maroudas’ın ve çok sayıda sanatseverin katılımıyla açıldı.

Kilim Motiflerini Yağlı Boya Tekniği ile Resmetti

Maroudas’ın kilim motiflerini yağlı boya tekniği ile resmettiği, izleyenleri Anadolu halıları ve özellikle kilimlerinin büyüleyici dünyasına yolculuğa çıkaran 21 parça eserin yer aldığı ‘Büyüleyici Bir Gerçeklik’ Halı ve Kilim Tabloları Sergisi’, sanatçının geçirdiği sıradışı dönüşümünün resimli hikâyesini anlatıyor.

Maroudas, sergide yer alan eserler için “Klasik anlamda natürmort resminde masa üstündeki objeler ilginçtir, varsa masa örtüleri dekoratif amaçlıdır. Sergimde yer alan eserlerde ise asıl enteresan olan masalara örtülen kilimlerle halılardır, bu kez diğer objeler dekoratif özelliğe bürünmüş durumda.” diyor.

Sanatçı, zaman içerisinde hayran kaldığı kilimlerle sanat arasında kurduğu ilişkiyi “Kilim koleksiyonu yapmaya başladığım ilk zamanlarda semboller, tasarımlar, kaynakları, yaşları hakkında hiç bir fikrim yoktu. İçgüdüsel olarak kilim topluyordum, konuyla ilgili kitaplarda gördüklerimi hatırlamaya çalışıyordum. Ama çabuk öğrenirim ve doğru kitapları almak, doğru zamanda doğru yerde bulunmak konusunda şanslıyımdır. Kısacası kilimleri incelerken önümde yeni bir dünya açıldı.” şeklinde özetliyor.

Göçebe Sanatçılar, Kadınlar…

Eserlerini ortaya koyarken göçebe kadınların kendisine verdiği ilhama özellikle dikkat çeken Maroudas, “Sergiye hazırlanırken bende en derin saygıyı kazanan göçebe kadınlar oldu. Resim yaptıkça o muhteşem göçebe dokumacıların kapasitesini, hayal gücünü ve yeteneğini daha da iyi anladım. Bence onlar gerçek sanatçılar. Benim yaptığım tek şey onları kopyalamak” diye de ekliyor.

Maroudas’ın, izleyenleri Anadolu kilimlerinin büyüleyici dünyasında yolculuğa çıkaran sergide 21 parça yağlı boya eser sergileniyor.

Rahmi M. Koç Müzesi’nin Lengerhane bölümünde açılan sergi 19 Şubat 2012 tarihine kadar açık kalacak ve müzenin açık olduğu gün ve saatlerde görülebilecek.

Müzeye giriş yetişkin için 12,5 TL, öğrenci için ise 6 TL’dır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

tek kelimeile mükemel
çok muhteşem sper ötesi yani admn elerinden öeprimmmm
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT