(Göçebenin) Düzen, Tekrarlama ve Yarışı/Irkı

Tarihler: 03 Şubat 2012 Cuma ~ 04 Mart 2012 Pazar

Yer: Studio 9 Istanbul

Adres: Mim Kemal Öke Cad. 11/A 34367 Nişantaşı – İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 291 39 92

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 3, 2012 ~ Mar 4, 2012

CHARLIE SWAN
03 Şubat – 04 Mart 2012

Studio 9 Istanbul sizleri İngiliz çağdaş sanatçı Charlie Swan’ın eşsiz tekniği ile unutulmaz bir yolculuğa çıkarmaya hazırlanıyor.

Sanatçının ilk kişisel sergisi “(Göçebenin) Düzen, Tekrarlama ve Yarışı/Irkı”

Tophane’de yaşayan farklı karakterleri tasvir eden ve bu karakterleri bir hikaye içerisinde anlatma biçimlerini göstermeyi amaçlamaktadır. Lateral düşünce biçimleri ile birer bilmece haline getirilen her bir eser, sanatçının kalemlerin uçları ve tıraşlarını kullandığı bu eşsiz teknik aracılığıyla çizgisel ve dönemsel ilerlemeyi anlatmaktadırlar.

Sanatçının Şubat ayında sergilenecek olan çalışmalarının temelini, 2009 yılında kendi atölyesini açtığı “Tophane” semti oluşturmaktadır. Ayrıca ailesinin Orta Asya’da yaşayan Müslümanlar ile olan yakın bağları sanatçıya Türkiye’ye yerleşmek ve burada yaşamak üzerine yaptığı çalışma üzerinde farklı şekilde yoğunlaşmasını sağlamıştır. Çalışmalarının çoğunda insanlığın gelişimi ve tarihi ile ilgilendiği için dünyadaki en eski yerleşim bölgelerinden birinde yer alan Türkiye’de yaşamak sanatçı için büyük bir ilham kaynağı olmuştur.

Sanatçının kullandığı ana malzemeyi renkli kuru kalemlerin uçları ve tıraşları oluşturmaktadır.

Charlie Swan 1980 yılında Londra’da doğdu. Wimbledon Güzel Sanatlar Okulunda okuduktan sonra Manchester Metropolitan Üniversitesinde 3-Boyutlu Tasarım eğitimi aldı. Bir süre ışık tasarımı ile ilgilenen sanatçı çalışmalarına profesyonel olarak güzel sanatlarda devam etme kararı alarak 2009 yılında Istanbul’a taşınmıştır. Aynı sene Istanbul’da ilk kişisel sergisini “Dönen bir pusula ve diğer çalışmalar” (21. Yüzyılda kendi alanınını bulmaya çalışma amacıyla sanatçının yöntem ve method araştırmasına yönelik gönderme) adıyla açmıştır. Aile geçmişinde mucitlerin, mühendislerin bulunması ve güzel sanatlar ile ilgilenen bir çok kişinin olması sanatçıyı bugün kullandığı metodu geliştirmesinde büyük etkisi olmuştur. Bu metodun ana maddesini kalemtıraş ile açılan renkli kalemlerden çıkan kalem uçları ve tıraş parçaları oluşturur. Bu metot “Düzen, tekrarlama ve yarış (göçebenin)” diye adlandırılmıştır; metot lateral düşünme egzersizleri olarak “gelişme”nin tanımlarını keşfeder.

Sanatçının eserlerini üretirken izlediği yol;
- Yaşanılan çevrenin gözlemlenmesi
- Sanatçının ilgisini çeken her türlü konu üzerinde sürekli ve yoğun yapılan araştırmalar
- Eserleri kurgulamak
- Farklı perspektiflerden gerçekliği araştırmak için mizahı araç olarak kullanmak
- Kalem kullanmasının nedenleri – kalemtıraşın kalem üzerinde yarattığı dairesel etki ve görüntünün sürekliliği çağrıştırması, gelişme ve tarih ile olan yakından ilişkisi. Kalemi oluşturan maddelerin insanlığın tarihi ile olan yakınlığı ve doğallığı.
- Sanatçının yaşadığı yeri ve yaşadığı insanları anlayamaya çalışması üzerinden kendini anlama çabası.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT