Gül Ilgaz’dan “Parçalı Bulutlu”

Tarihler: 16 Eylül 2009 Çarşamba ~ 03 Ekim 2009 Cumartesi

Yer: Milli Reasürans Sanat Galerisi

Adres: Maçka Cd. 35 Teşvikiye-Şişli 34367 İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 230 19 76

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 16, 2009 ~ Eki 3, 2009
Gül Ilgaz’dan “Parçalı Bulutlu”

- Milli Reasürans Sanat Galerisi 08Eylül-03 Ekim 2009 tarihleri arasında Gül Ilgaz’ın “Parçalı Bulutlu” adlı kişisel sergisi ile sergi sezonunu açıyor.

- “Yerli Malı”, “Yurttan Sesler”, “Aileye Mahsustur” başlıklarını taşıyan grup sergileriyle dikkat çekmiş olan sanatçı, Milli Reasürans Sanat Galerisi için hazırladığı ilk kişisel sergisini gerçekleştirecektir.

Gül Ilgaz, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi resim bölümünden mezun olduktan sonra eğitimine yurtdışında çeşitli faaliyetlere katılarak devam etti. Brüksel, Milano, Londra, Paris, Toulouse, Taskent, Toronto,Uttrecht, Sofia, Ljubliana, Üsküp ve Hang Zhou’da uluslararası sergilere katılan sanatçı ayrıca 2003 yılında 50. Uluslararası Venedik Bienali Türkiye Pavyonu, `In Limbo` sergisi’nde yer aldı.

Gül Ilgaz’ın yapıtlarında kendi yaşanmışlıkları ve duygu durumları çıkış noktasını oluşturur. Kendi deneyimlerinden çıkanların da izleyici ile belli bir ortak paydada buluşabiliyor olması sanatçıyı motive eden en büyük etkendir. Çalışmalarında çok katmanlılık, oto biyografik ögeler, kimlik, beden, ve zaman zaman da sanat tarihsel göndermeler görülür. Foto-enstalasyonlarında seçtiği ögeler izleyene her bir nesnenin anlamını sorgulatır. Mekanı yaratmada kullandığı kumaş kıvrımları yapıtların neredeyse organik bir uzantısı olarak belirir.

Milli Reasürans Sanat Galerisi için hazırladığı sergide ise sanatçının daha önceki çalışmalarında varla yok arası görünen bulut imgesi burada sergi başlığı olarak karşımıza çıkar. Bulutları sadece belli bir atmosferi yaratmada kullansada bu sergisinde parçalı bulutlu kavramı -ne o ne de o olma- durumuyla ilgili olarak yaşamın kendisinin parçalı olma durumu ile post modernist duruma bir gönderme yapmaktadır. Gül Ilgaz’ın oto biyografiksel nitelikler taşıyan, rüyamsı bir anlatım sergileyen ve yaşamın şiirselliği ile dolu bu ilk kişisel sergisi 08 Eylül-03 Ekim 2009 tarihleri arasında Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde izlenebilir. Ayrıca Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki dilde bir sergi kataloğu hazırlanmıştır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT