Gülten İmamoğlu - Hermafrodias

Tarihler: 24 Şubat 2014 Pazartesi ~ 16 Mart 2014 Pazar

Yer: Artgalerim Bebek

Adres: İnşirah Sok. No: 4, 34342 Bebek Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 265 10 34

Faks: 0212

Web: http://http://www.artgalerim.com

E Posta: info@artgalerim.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 24, 2014 ~ Mar 16, 2014

Aydınlanma felsefesinin getirdiği “Ruhun Cinselliği Yoktur” önermesinin etkisiyle cinsiyetler arası kutuplaşma yok olmaya yüz tutmuştur. Dişil ve eril enerjilerimizi içgüdüsel olarak içimizde taşırız. Dişil ve Eril tam bir bütünleşme olduğunda gücü, huzuru bilgeliği barındıran her iki kutbun birbiri içine akarak eridiği birbiri içinde yok olduğu açık, kuvvetli ve yaratıcı bir kanal açılır. Bu kanal bir ucundan alıcı, diğer ucundan da eylemci olan bir daire gibidir ve kendi kendini besler. Evrenin tümünü oluşturan şey, dönüp duran ve yaratım gerçekleştiren bir dairedir. Doğu felsefeleri, Yin (kadınsı-alıcı), Yang (erkek-aktif) adı ile evrendeki tüm enerjinin bu iki güçten meydana geldiğini söylemişlerdir.

Bu olgular, Gülten İmamoğlu'nun Organik Metastrata dönemine ait son dönem işlerinden oluşan özel bir seçki olan “Hermafrodias” da, sanatseverlerle buluşuyor. Artgalerim Bebek Sanat Galerisinin ilk kişisel sergi olma özelliğini de taşıyan etkinlikte ana tema aşk ve diyalog. Yunan mitolojisindeki Haber Taşıyan Tanrı Hermes ile Güzellik Tanrıçası Afrodit'in Hermafrodit adında bir oğlu olur. Hermafrodit o kadar güzeldir ki bir su perisini kendine aşık eder ve sürekli ona yakınlaşmak için uğraşır ama Hermafrodit'in nazı ile karşılaşır. Bir türlü yüz bulamayan peri kız, Hermafrodit gölde yüzerken birdenbire karşısına çıkar ve sıkı bir şekilde ona sarılır. Tanrılara onları birbirlerinden ayırmamaları için yalvarır. Dileği kabul olur ve ikisi de tek vücutta varolur. Böylece ortaya çift cinsiyetli bir insan çıkar. Ütopik olarak yaratılan Hermafrodias aurasında eril ve dişil kutuplar sanatçının kendi özgün dilinde yorumlanmaktadır.

Ziyaret günleri ve saatleri: Pazartesi > Cumartesi 10:00 > 18:00

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT