Hazan Boran Sergisi

Tarihler: 11 Ocak 2011 Salı ~ 21 Ocak 2011 Cuma

Yer: V Sanat

Adres: Büyükçiftlik Sokak. 16 A Nişantaşı İstanbul İstanbul

Telefon: 212 231 58 80

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 11, 2011 ~ Oca 21, 2011

Hazan Boran 1947 yılında İstanbul’ da doğdu. Emekli oldukta sonra resim çalışmalarına Hasan Kavruk atölyesinde başladı. Daha sonra Acar Bozkurt ve Meryem Arıcan atölyelerine devam etti; Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Sertifika programı içinde Devabil Kara atölyesinden sertifika aldı. Sanatçı halen resim çalışmalarına kendi atölyesinde devam etmektedir.

1994 yılından beri bir çok karma sergiye katılmış ve 1996 yılından itibaren kişisel sergiler açmıştır. Hazan Boran’ın resimlerinde renk, doku ve form özgürlüğü vardır. Görselliğin ve estetik algının yeniden biçimlenip bir haz oluşturduğu resimlerinde, iç etki ve dışavurum söz konusudur. Anlık olan duygular resimlerinde form ve renk kombinasyonu oluşturur. Böylelikle biçim ve içerik bir birliktelik oluşturur ve sanatsal ifade görüntüsü oluşmuş olur.

Sanatçının resimlerini basit ifadelerden ayıran fark plastik elemanların, renklerin, çizgilerin ve şekillerin dengeli bir biçimde bir araya gelmesi kısaca tanımlayabilir.

Hazan Boran resimlerinde doku, form ve teknik özgürlük içinde, daha önceden eskiz veya çizim yapmadan içinden geldiği gibi çalışır; çalışırken yeni fikirlerle ve duygulara devam eder. Bu şekilde resimler tamamıyla sanatçının ruh halini ve duygularını yansıtır.

Hazan Boran “GÖRDÜKLERİM DEĞİL, DUYGULARIM “ konseptli Resim Sergisi Nişantaşı V Sanat’ ta 11 Ocak 2011 – 21 Ocak 2011 tarihleri arasında izleyicilerle buluşacaktır.

http://www.vsanat.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT