İnsana Dair

Tarihler: 17 Şubat 2010 Çarşamba ~ 13 Mart 2010 Cumartesi 17 Şubat-13 Mart 2010

Yer: Doruk Sanatevi

Adres: Boğazkesen Cd. No: 21/A Tophane İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 252 05 35

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 17, 2010 ~ Mar 13, 2010

Ayşenur Dağcı ve Asuman Elgöç “insana dair” adını verdikleri resim sergisinde aynı tema çerçevesinde oluşturdukları işlerini ortak bir düzenlemeyle sergileyecekler.

Doruk Sanatevi bu kez de bizlere iki ilginç ve arkadaş sanatçı sunuyor: Ayşenur Dağcı ve Asuman Elgöç. İkisi de çok sevdikleri sanatı okullarda değil de özel atölyelerde ressam hocaların eğitimlerinden geçerek geliştirenlerden. Onların ortak özelliklerinden biri aynı atölyede, Burhan Yıldırım atölyesinde yetişmiş olmaları… Başka bir ortak özellikleri daha var ki o da aynı yarışmayı iki yıl arayla ve aynı başarıyla kazanmış olmaları: İki yılda bir yapılan Deniz Kuvvetleri Resim Yarışması’nda 2006 yılında Asuman Elgöç, 2008 yılında ise Ayşenur Dağcı, seçici kurul üyelerinden en çok oyu alarak Bahriye Ressamı ünvanını kazandılar.

Asuman Elgöç, daha çok figürcü bir kimliğe ve çoğunluk grup kompozisyonlarına olabildiğince hâkim bir fırçaya sahip. Bu arada renklerindeki uyum da izleyeni asla yormayan doğal bir özellik taşıyor. Elgöç; “Resimlerim, insan doğa dengesi üzerine kurulmuş, estetik duyarlılığı önceleyen ve geliştiren bir tutum içindedir” diye ifade ediyor.

Ayşenur Dağcı ise figüre yadsınılamaz bir aşinalık gösteriyor fakat çok daha soyuta yatkın bir üslupla. Dolayısıyla renklerinde uyumdan çok çarpıcılığı, karşıtlığı yeğler gibidir. Fakat biryandan da bu coşkulu kontrast, faklı bir dinginliği de kapsamaktan geri kalmıyor. Dağcı: “Teori ve mantık beni doğrudan etkilemiyor, duygular ve sezgileri izliyorum. Samimi olarak kendimi ve insanı ifade etmek derdim. Esas doğamızın hakikatine taşıyan yolları arıyorum” diyor.

Doruk Sanatevi’nde 17 Şubat’da saat 17:00’de açılış kokteyli ile başlayacak olan “insana dair” resim sergisi, Pazar günleri hariç 11:00-18:00 saatleri arasında izlemeye açık olacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT