İrfan Önürmen "Panik"

Tarihler: 10 Eylül 2009 Perşembe ~ 31 Ekim 2009 Cumartesi

Yer: Pi Artworks

Adres: Galeri 1: 76A Boğazkesen Cad. Galeri 2: 69/1 Kadirler yokusu Tophane – Beyoğlu - İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 293 71 03 - www.piartworks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 10, 2009 ~ Eki 31, 2009
İrfan Önürmen "Panik"

İrfan Önürmen “Panik” adlı sergisiyle 10 Eylül – 31 Ekim 2009 tarihleri arasında Pi Artworks Galeri 1 ve 2’de yer alacak. 11. Istanbul Bienali ile eşzamanlı olarak süregelecek sergi, toplumdaki “Panik” duygusunu tetikleyen güncel yaşantıyı konu alıyor.

Çalışmalarını Istanbul’da sürdüren Önürmen, 90’ ların sonundan itibaren boya resminin yanı sıra “Gelinlik Tülünü” kullanarak Pentül, Skülptül olarak isimlendirdigi işler, gazete kağıtlarını kullanarak duvar röliefleri ve heykeller yapmaya başlamıştır. Sanat geçmişinde önemli bir yere sahip Arşiv adını verdiği bu serilerinin en sonuncusu ise “Panik”.

Önceki arşivleri sırasıyla, Arşiv I- Yurttan Sesler Sergisi, Levent Çalıkoğlu’nun düzenlediği Ölüm=Ölüm sergisi Arşiv 2, Hafriyat grubunun önemli sergileri arasında yer alan Aileye Mahsustur sergisi Arsiv 3, 10. Istanbul Bienali misafirperverlik alanı içerisinde yer alan Terror Fabrikası yerleştirmesi Arsiv 4, ve sırası ile Aksanat-Istanbul, Selanik Çağdaş Sanatlar Müzesi ve önümüzde ki Kasım ayında Berlin’de sergilenecek Bağdat Müzesi yerleştirmesi ise Arsiv 5’i oluşturmaktadır.

“ Geç kalmak, yalnızlıktan korkmak, trafikte sıkışmak, domuz gribi, aids, işten atılmak, ……’da yakalanmak, hijyen, kalabalığa çıkmak, yitip gitmek, doğayı giderek kaybetmek gibi duygu ve olguların sonucunda oluşan “ PANİK” günümüz insanın en tipik özelliklerinden biridir. Aynı zamanda panik ortamının zaman zaman bilinçli yaratıldığı günümüzde, çağdaş yaşam, kentleşme ve gelişen teknolojiler de insandaki panik psikolojisini tetikler.

Yeni sergimdeki işlerimde bireydeki bu “PANİK” duygusunu tetikleyen düzensiz kentleşme, yalnızlaşma, aşırı trafik, tüketim zorunluluğu, iktidarların yaptırımları, cinsel baskılar, sıkışık mekanlar, savaş, terör tehdidi gibi insanın doğal yapısını bozan unsurlar üzerinde duruyorum. “ irfan Önürmen-2009

Gazete, dergi ve tv görselleri üzerinden insanı, toplumu izleyip ve arşivini yapan Önürmen PANİK isimli bu yeni sergisinde medyayı gazete ile soyutlaştırarak malzeme olarak kullaniyor. Günümüz insanındaki “PANIK” duygusunu ele alan sergi 10 Eylül – 31 Ekim tarihleri arasında Pi Artworks Tophane Galeri 1 ve 2’ de Pazar hariç her gün 10:30 – 19:30 saatleri arasında izlenebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT