Işıl Karaçor - “Vav” Elif Olabilmek

Tarihler: 10 Mayıs 2012 Perşembe ~ 25 Mayıs 2012 Cuma

Yer: Asmalımescit Art Gallery

Adres: Sofyalı Sok. No: 5/1 Tünel Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 249 69 79

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 10, 2012 ~ May 25, 2012

Genç ve yetenekli sanatçılara destek veren Asmalımescit Sanat Galerisi, 05 Mayıs – 25 Mayıs 2012 tarihleri arasında çok yönlü sanatçı Işıl Karaçor’un “vav” elif olabilmek isimli resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

Sanatçının çalışmalarındaki izlenimlerini de ressam Kamer Batıoğlu şu satırlarla ifade ediyor:

"Her şeyin doğada varoluş nedenleri farklı ama tek başına hiçbir şey olduğundan yola çıkarak yaşamın başlangıcını kendi felsefesi içinde ele alan Işıl Karaçor, insanın hayata başlangıcı olan cenin halini ele alıyor ve bunu ‘vav’ ile ilişkilendiriyor. Tablolarında kullandığı söğüt ağacını hayat ve insan olarak görüyor, kırmızı, siyah ve beyaz renklerle yaşamı, başlangıcı ve sonu’ ağaca giydiriyor, ağacın suyla beslenmesi ile de hayatın devamlılığını simgeliyor. Nehir ‘öz’ olup ağaçta beden buluyor ve yapraklarından damlayan her su damlası yeryüzüne düşerek insanları oluşturuyor. Akmakta olan nehre düşen damlalar, düştükleri anda suyun neresine denk geldilerse o özellikleri alıyor ve böylece her damladan ayrı kişilikler doğuyor. Işıl, Ağaç-su-insan üçlemesiyle oluşturduğu sonsuz devamlılığı, bu kadar karmaşık olmasına rağmen tuvallerinde son derece anlaşılır resmediyor."

Işıl Karaçor’un keyifle izlenecek, izlerken de düşündürecek olan “vav” elif olabilmek isimli kişisel sergisi 25 Mayıs 2012 tarihine kadar Asmalımescit Sanat Galerisinde görülebilir.

www.asmalimescit.com.tr

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT