“Joseph Beuys ve Öğrencileri” Sakıp Sabancı Müzesi’nde...

Tarihler: 16 Eylül 2009 Çarşamba ~ 01 Kasım 2009 Pazar

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi

Adres: Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 16, 2009 ~ Kas 1, 2009
“Joseph Beuys ve Öğrencileri” Sakıp Sabancı Müzesi’nde...Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), Türkiye’deki 100. yılını kutlayan Deutsche Bank’ın işbirliğiyle, 09 Eylül - 01 Kasım 2009 tarihleri arasında, “Joseph Beuys ve Öğrencileri - Deutsche Bank Koleksiyonu’ndan Seçmeler” başlıklı sergiye ev sahipliği yapıyor.

Küratörlüğünü, Deutsche Bank Sanat Global Başkanı Friedhelm Hütte ile Sanat Eleştirmeni Ahu Antmen’in yaptığı sergi, çağdaş sanatın efsanevi öncüsü Joseph Beuys’un kağıt üzerinde gerçekleştirdiği çalışmalarla; önde gelen öğrencilerinden Peter Angermann, Lothar Baumgarten, Walter Dahn, Felix Droese, Imi Giese, Jörg Immendorff, Anselm Kiefer, Imi Knoebel, Inge Mahn, Ulrich Meister, Meuser, Blinky Palermo, Katharina Sieverding ve Norbert Tadeusz’un desen, fotoğraf ve baskılarını ilk kez bir araya getiriyor.

“Öğretmenliğim en büyük eserimdir. Gerisi teferruattır.” diyen Beuys, 1961’den okuldan çıkarıldığı 1972 yılına kadar, Düsseldorf Sanat Akademisi’nde 300’den fazla öğrenci yetiştirdi. Sanatsal arayışlarından bağımsız, kendini bir eğitimci olarak gören sanatçı, öğrencilerini de kendi yollarını bulmaya teşvik etmesiyle biliniyor. Sergi, 350’yi aşkın eserle, Beuys’un karizmatik bir öğretmen olarak teşvik ettiği bütün sanatsal yaklaşımların bir yelpazesini sunuyor. Ayrıca, çağdaş sanatın en önemli dönemlerinden birini ve Joseph Beuys’un öğrencileri üzerinde bugün bile devam eden etkisini gözler önüne seriyor.

Sergiyle ilgili bilgi veren SSM Müdürü Dr. Nazan Ölçer, “2007 yılında gerçekleştirdiğimiz ‘Habersiz Buluşma / Blind Date İstanbul’ sergisinden sonra, dünyanın en geniş kapsamlı sanat koleksiyonlarından birine sahip Deutsche Bank’la bir kez daha işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Sergi, Joseph Beuys ve öğrencilerinin çalışmalarını bir arada sunarak, sanatçının 1960’lardan itibaren çağdaş sanat ortamını nasıl etkilediğini gözler önüne seriyor. Serginin, 11. Uluslararası İstanbul Bienali’yle aynı tarihlerde gerçekleştirilmesini ise tüm sanatseverler için önemli bir fırsat olarak değerlendiriyorum.” dedi.

Deutsche Bank CEO’su Ersin Akyüz, “Deutsche Bank ile Sakıp Sabancı Müzesi arasındaki işbirliğinin devam etmesinden, özellikle de bunun gibi olağanüstü sergilerin gerçekleşmesine katkıda bulunmaktan çok memnunuz. Beuys’un, sanatın gerçek bir sosyal değişimi etkileyeceğine dair inancı, hem Deutsche Bank Koleksiyonu’nun başlangıcı, hem de ‘işyerinde sanat’ kavramı için temel oluşturdu. Beuys’un ünlü denklemi ‘sanat = sermaye’, bankanın, sanatın yalnızca bir yatırım olarak görülmemesi, sadece yöneticilerin katında sunulmayıp bütün çalışanlarının, ziyaretçilerin ve halkın kültürel sermayesini oluşturması konusundaki inancına da yansıdı. Deutsche Bank’ın Frankfurt’taki ikiz kulelerinden birinin üst katının 2008’deki renovasyona kadar Beuys’a adanması da, sanatçının Deutsche Bank Koleksiyonu üzerindeki güçlü etkisini gösteriyor. Deutsche Bank, ‘Sanat İşe Yarar’ sloganıyla son 30 yıldır sanat eserlerini topluyor, ama asıl odaklandığı alan, fikirlerin ve kavramların hemen ifade bulabildiği bir ortam olan kağıt üzerine yapılmış çalışmalar. Sergi, Beuys ve öğrencilerinin kağıt üzerindeki çalışmalarını bir arada sunarak, bir anlamda Deutsche Bank Koleksiyonu’nun temelini -sanat eğitiminde yeni yollar bulma düşüncesini- de gözler önüne seriyor.” dedi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT