Kadir Akyol Böcek - İnsect Gregor Samsa

Tarihler: 02 Mart 2012 Cuma ~ 23 Mart 2012 Cuma

Yer: ART - Life Sanat Galerisi

Adres: Güneşli Sokak No: 33 Cihangir 34433, Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 293 91 50

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 2, 2012 ~ Mar 23, 2012

Franz Kafkan’nın kaleminden Kadir Akyol’un Fırçasına

Kadir Akyol’un edebiyatın en çok merak edilen ve saygı duyulan büyük Ustası Franz Kafka’nın Metamorfoz (dönüşüm) adlı hikayesinden hareketle yaptığı dizi resimler, bir yandan sanatçının 20.-21.yüzyılın yabancılaşmasını, yalnızlığını, bireyciliğini, bencilliğin ıstıraplarını, yapayalnız kalmanın, çırpınışın, arayışın ve hayalle gerçeğin sınırlarında resimleriyle gezinirken bir yandan da disiplinlerarasılığa ve metinlerarasılığa yaklaşımı üzerinden modern ve post modern sanatla kurduğu ilişki düzlemi, öte yandan yazarın meselesini yorumlayışı, bu meseleyi kendi düşünsel çerçevesinde yeniden üretişi ve ürünlerdeki dil ve anlatım açısından, üzerinde önemle ve özenle durulmayı gerektirecek denli özgünlük ve çeşitlilik içermektedir.

Anlatım sanatının gerçek anlamda doruklarına ulaştığı yapıt; Metamorfoz (dönüşüm, başkalaşım) adlı anlatı, Küçük burjuva çevrelerindeki tiksindirici aile ilşkilerini en ince ayrıntılarına kadar irdelemiş, aynı zamanda genelde toplumun kalıplaşmış, işlevini çoktan yitirmiş olan akışına bilinç düzeyinde başkaldıran bireyin tragedyasını çarpıcı biçimde dile getirir. Gregor Samsa’nın başkalaşması, bir böceğe dönüşmesi, salt bir çarkın kaskatı dişlisi, eleştirmeyen, ama yalnızca boyun eğen bir toplum teki olmaktan çıkma anlamı taşır; böylece böcekleşen’in yazgısı, elbet toplumca dışlanmaktır.

Kadir Akyol

Kadir Akyol 1984 yılında Mardin’de doğdu. 2004 yılında Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünü kazandı. 2008’de fakülte ikinci olarak mezun oldu.

2008 Ankara Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Ana Sanat Dalı Yüksek lisans eğitimine başladı. 2011 de “Çağdaş Sanatta Melez Yaklaşımlar” isimli tezini bitirip, fakülte birincisi olarak mezun olmuştur.

2009-2011 yılları arasında Avrupa’nın bazı kentlerinde (Portekiz, İspanya, Fransa ve Almanya) sanatsal araştırmalar yapmış proje bağlamlı workshop ve etkinliklerde de yer almıştır. 2011 İspanya’ da Universidad De Sevilla Faculttad De Bellas Artes’ da 2. master eğitimine başlamıştır.

7 Kişisel sergisi bulunmaktadır ve 50’den fazla ulusal ve uluslararası bir çok karma, grup, bienal, trienal, sempozyum, müzayede, projeli etkinlikte; resim, video, enstalasyon ve performanslarıyla katılmıştır. Uluslararası Plastik Sanatlar Derneğinin de üyesidir.

Yaşamına Sevilla ve İstanbul’da devam etmektedir

Cumartesi ve Pazar hariç 09.00 - 19.00 arası gezilebilir.

www.artandlife.com.tr

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT