Kaloshi ´ZAM-AN´ Sergisi

Tarihler: 15 Eylül 2010 Çarşamba ~ 03 Ekim 2010 Pazar

Yer: Galeri Selvin

Adres: Arnavutköy Dere Sok. No:3 Arnavutköy, Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 263 74 81

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 15, 2010 ~ Eki 3, 2010

Yaklaşık on yıldır ülkemizde yaşayan Makedonya uyruklu heykeltıraş Kaloshi, 1979 Üsküp doğumludur. 1993-1997 Üsküp “2 Ağustos” Lazar Liçenoski Güzel Sanatlar Lisesi Heykel Bölümünü, 1997-1999 Aziz Kiril i Metodi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü, 2001-2007 Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü bitirmiştir. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Ünivesitesi Heykel Yüksek Lisans Programına devam etmektedir.

Heykeltıraş Kaloshi, Türkiye’de ki ilk kişisel sergisini 15 Eylül – 3 Ekim 2010 tarihleri arasında Arnavutköy Galeri Selvin’de gerçekleştiriyor.

Kaloshi’nin genellikle küçük boyutlu kadın heykellerinde hareket olgusunun şaşırtıcı bir doğallıkta heykellerine yansıtması onun ‘Fütürist’ yaklaşımına adeta bir ferahlık getiriyor. Sanatçı yapıtlarını oluşturma sürecini şöyle dile getiriyor:

“Benim için önemli olan, heykellerimdeki hareketi oluşturan etkilerin kompozisyonlarda ‘o anki duruma yansımasıdır.”

Kaloshi’nin heykellerinde herhangi bir figürü oluşturan formlar dizgesi içinde küçük veya büyük parçalanmalar, keskin veya yumuşak geçişlerle dolaşan bir hareket olgusu söz konusudur. Bu hareket, sanatçının yapıtlarında, düşünceleriyle eşzamanlı olarak eskiz görünümlü figürler biçiminde ortaya çıkmaktadır.

Sanatçı, anlık duyumlarının kilde biçimlenme sürecini şu şekilde ifade ediyor;

“Duygularımla biçim arasına mesafe koymadan, heykellerime derin anlamlar yüklemeden ve safsataya yer bırakmayacak şekilde, onların en doğal ve en saf haliyle ortaya çıkmasını istedim.”

Sanatçının heykellerinde dikkat çeken önemli nokta da, heykel sanatının özelliklerinden biri olan “an’ın seçilerek dondurulması” durumunu değiştirmek için kompozisyonun bütününde dolaşan hareketi çoğaltarak ‘o an’ın farklı duyumlarını yansıtma çabasıdır. Kaloşi’nin, hareket olgusunu şaşırtıcı bir doğallıkla heykellerine aktarması, ‘Hız’la özdeşleştirilen Fütürist yaklaşıma adeta bir ferahlık getirmektedir.

Kaloshi’nin heykelleri 15 Eylül – 3 Ekim 2010 tarihleri arasında Galeri Selvin’de izleyicilerini bekliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT