Kent Sokakları

Tarihler: 24 Eylül 2008 Çarşamba ~ 30 Ekim 2008 Perşembe

Yer: santralistanbul

Adres: santralistanbul; Kazım Karabekir Caddesi No:1 Eyüp İstanbul

Telefon: 0212 444 0 428

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 24, 2008 ~ Eki 30, 2008
santralistanbul’da Fotoğraf Sergisi “Kent Sokakları”
santralistanbul, British Council Yunanistan ve IMEPO (Yunanistan Göç Politikaları Enstitüsü) tarafından gerçekleştirilen ve tanınmış Magnum fotoğrafçısı Nikos Economopoulos’un küratörlüğünü yaptığı “Kent Sokakları” fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor. Göç, toplumsal katılım ve bir arada var olma gibi konuların ele alındığı sergide genç fotoğrafçıların ürettiği 150’nin üzerinde fotoğraf yer alıyor. “Kent Sokakları” 24 Eylül – 30 Ekim 2008 tarihleri arasında santralistanbul Galeri 1’de ziyaret edilebilecek.

British Council Yunanistan ve IMEPO (Yunanistan Göç Politikaları Enstitüsü) tarafından gerçekleştirilen “Kent Sokakları” fotoğraf sergisi, Atina’da yaşayan gençlerin gözünden, kentin değişen yüzünü yansıtmak amacıyla yürütülen iki yıllık projenin bir ürünü.

Göç, toplumsal katılım ve bir arada var olma gibi konularda gençlerin farkındalıklarını artırmak amacıyla gerçekleştirilen proje iki koldan yürütüldü: Farklı kültürlerden on dört genç fotoğrafçı, Magnum fotoğrafçısı Nikos Economopoulos tarafından yürütülen bir dizi atölye çalışmasına katılmalarının ardından, on dört ay boyunca Atina sokaklarında dolaşıp Yunanistan’ın başkentindeki yaşamdan ve süregiden dönüşümden sahneleri kaydettiler. Aynı zamanda, Atina’daki on farklı ilköğretim okulundan seksen beş öğrenci bir dizi fotoğraf atölyesine katıldı. Atölye çalışmaları sırasında, farklı kültürlerden gelen öğrenciler mahalle, ev ve okullarında günlük yaşamdan görüntüleri fotoğraflayarak, yaratıcılıklarını geliştirdiler. Bu süreçte çekilen fotoğraflara ek olarak, projenin göç konularındaki danışmanlığını üstlenen antropolog Nadina Christopoulou, Yunanistan’daki göçmenlerin anlattıkları hikâyelerden ve onlarla yapılan röportajlardan sergi için metinler derledi.

“Kent Sokakları” sergisi, çağdaş toplumların kimlik ve kültürel farklılık gibi konularda karşılaştıkları sorunlarla yaratıcı bir yolla yüzleşmelerine zemin sağlamayı amaçlıyor. Proje, çokkültürlü toplumu ve işbirliğini tasvir eden fotoğraflar ile imgeler, öneriler ve düşüncelerin değiş tokuşunun, bir topluluğu oluşturan farklılıkları tanımak ve bunlara saygı duymak ve toplum olarak bir arada var olmanın önemini kavramak açısından çok faydalı araçlar olduğunu gösteriyor. Sergide yer alan fotoğraflar, farklı kökenlere ve farklı yönelimlere sahip insanların yaşadıkları kentteki uçucu görünüşlerinden oluşuyor. Bu görüntüler, aynı zamanda, gelecekte yaşamaya devam edeceğimiz kentin yeniden keşfedilmesinde özendirici rol oynuyor.

Sergi kapsamında, iki çocuk atölyesi ve bir seminer de düzenlenecek. 12-16 yaş grubundaki çocuklara yönelik atölye çalışmaları Nancy Toumpakari ve Kamillo Nollas tarafından yürütülecek. “Bir Araç Olarak Sanat: Sanatsal ve Eğitsel Projeler Yoluyla Toplumsal Farkındalığı Artırmak” başlıklı seminer ise serginin genç fotoğrafçılarına proje süresince edindikleri deneyimleri aktarma fırsatı sunacak.
Kasım 2007’de Yunanistan’da sergilenen “Kent Sokakları”, 24 Eylül – 30 Ekim 2008 tarihleri arasında santralistanbul’da izlenebilecek.
“Kent Sokakları” Sergi
24 Eylül – 30 Ekim 2008
santralistanbul Galeri 1
Sergi, Pazartesi hariç her gün 10.00 – 20.00 arası açıktır.

Çocuk Atölyeleri
21 Eylül 2008, Pazar 10.30-12.00/13.00-14.30
E4 Beyaz Atölye

“Bir Araç Olarak Sanat: Sanatsal ve Eğitsel Projeler Yoluyla Toplumsal Farkındalığı Artırmak” Seminer
23 Eylül 2008, Salı 10.00-13.00
Enerji Müzesi, Sinema/Seminer Salonu

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT