Kostantin Pobedin `` One More Time``

Tarihler: 10 Mart 2010 Çarşamba ~ 24 Mart 2010 Çarşamba

Yer: Art Galeri

Adres: Gallateria Sanat Galerisi, Kamondo Han,No.: 22, Galata İstanbul

Telefon: 0212 252 8090

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 10, 2010 ~ Mar 24, 2010

Konstantin Pobedin, 19. yüzyıl sonlarına ait gravür ve fotoğraflarla günümüzün ışıltılı moda dergilerinden seçtiği erotik görüntüleri birleştiriyor. Pobed’in işlerinde fotoğraf ve gravür özel bir baskı tekniği ile dış dünyaya yansıyor. İlk bakışta pop art`ı anımsatan bu kolajlar, dikkatli incelendiğinde dijital ortamdan uzak, tamamen el marifetiyle tasarlanmış soyut gerçeklikleri ile dikkat çekiyor.

Bugüne kadar dünya çapında birçok galeride kişisel ve karma sergilere katılan Konstantin Pobedin Ukrayna’da sanat dolu bir aile çevresinde yetişmiş bir sanatçı. Pobedin, Ukrayna’daki sanat adına başarılarla dolu gençliğini takiben yaşantısını uzun bir süredir Moskova’da sürdürüyor. Sanatçı 90’lı yılların başlarına kadar uzun bir zaman sanat yaşantısını “pop art” ile “hiper gerçekçilik” gibi bileşimi imkansız gibi görünen akımları, en sevdiği araç olan karakalem kullanarak birleştirdiği grafiksel işler yaparak geçirdi. 1991 yılından sonra kariyerinde yeni bir sayfa açan Pobedin, “Moscow Heritahe” ve “Taburet” gibi Moskova’nın popüler dergilerinde sanat yönetmenliği yapmaya başlayarak, görsel sanat becerisi ile yazma yeteneğini aynı mecrada kullanma fırsatını yakaladı. Bu süreçte iki tane de kitabı yayımlanan Pobedin’in ismi, Rusya’nın önemli konsept tasarımcıları arasında anılıyor. 2009 yılında çizimlerine yeniden dönüş yapan Pobedin, bu sefer yeni, her birinin yaratım sürecinde ayrı metaforlar yatan işlerini sanat severlerin beğenisine sunuyor.

Cinsellik ve ortaçağ gravürlerinin bir arada sergilenişi, ilk defa İstanbul’da sanatseverler ile buluşan Pobed’in “bir defa daha” isimli sergisini çok ilginç ve farklı kılıyor. İstanbul’un tarihi semti Galata’nın merkezinde, yine bu bölgenin anıtsal binalarından biri olan Kamondo Han’daki çiçeği burnunda sanat galerisi Gallateria’da izlenebilecek olan Pobed’in “One more time” sergisi; `Love` (Aşk), `Magdalines`, `Birds in Golden Cages` (Altın kafeslerdeki kuşlar), `Paper Hearts` (Kağıt kalpler), `Infantiliada` (Çocuksu) adlı kolaj serileri ile 24 Mart tarihine kadar izlenebilir. Tüm sanatseverleri Gallateria’ya bekliyoruz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT