Küçük Galeride Büyük Resimler - Şenol Yorozlu

Tarihler: 30 Kasım 2010 Salı ~ 08 Ocak 2011 Cumartesi

Yer: Teşvikiye Galeri Oda

Adres: Hüsrevgerede Cad. Fırın Sok.2B Teşvikiye / İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 259 22 08

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 30, 2010 ~ Oca 8, 2011

1950 yılında Trabzon’da doğan Şenol Yorozlu, 1978’de İDGSA (MSÜ) Yüksek Resim Bölümü Prof. Neşet Günal Atölyesi’nden mezun olmuş. Resmin yanı sıra karikatüre de yönelerek Akbaba, Pardon, Ustura ve Gırgır gibi dergilerde çizmiş ve ödüller kazanmıştır. İlk sergisini 1978’de İstanbul’da açan ressamımız, ilk İstanbul Bienali’ne (1987) ve daha pek çok bienale ve fuara katılmış, yurt içinde ve dışında sergiler açmıştır. Az sergi açmasına rağmen sevenleri tarafından yeni yaptıkları gözlenen, koleksiyonerlerince izlenen bir sanatçı olarak, kalabalık İstanbul’dan uzakta, İzmir/Özdere’de yaşıyor, üretiyor.

Ressam/Hoca Can Aytekin’in görüşleriyle Yorozlu’nun sanatına bakalım: “Yorozlu resmi bir imkan gibi görür. Atölye çalışması esastır, vazgeçilmezdir. Bu süreçte resim alanı sürekli genişletilerek zorlanır, sınırlara götürülür. Bu işlem bir arıtmaya, kuyumcunun taşı işlemesine, simyacının deneylerine benzetilebilir. Burada ustalık sırlanır, gizlenir: ‘Esas ustalık, ustalığı gizlemektir’ diyenlerin mirasıyla. O sürekli olarak fikir ile ifade arasındaki farkı ortadan kaldırarak onları estetik deneyimde birleştirir ve resimler oluşturur. Resim alanından çıkmaz fakat kendini ve bizi şaşırtma niyetiyle sürekli gezer. Her sergide yeni sentezler, yeni buluşlar yakalar. Her yeni resim evvelkini ve sonrasında gelecek olanı keşfe çıkar.”

Şenol Yorozlu’nun “ilkeli” duruşu ve yaşama geniş bir açıyla bakarken sorgulayan kimliği doğal olarak sanatsal diline de yansımış ve “muhalif” ve “şaşırtıcı” sözcükleriyle nitelenmesine neden olmuştur. Sanatçımız, bu sergisiyle de izleyicisini eminiz epeyce soru sorar hale getirecektir. Uzun aradan sonraki etkinliği için 20. yılındaki galerimizi seçen değerli ressamımızın bu sergisi de, her sergisinde olduğu gibi mekana özel çalışmalarından oluşuyor.

Tual üzerine yağlıboya resimlerin izlenebileceği sergi, Pazar ve Pazartesi günleri hariç 12:00-19:00 saatleri arasında açıktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT