M.S.G.S.Ü Öğrencileri Fotoğraf Sergisi - `İğne Deliğinden Dünya`

Tarihler: 24 Kasım 2008 Pazartesi ~ 06 Aralık 2008 Cumartesi

Yer: Fransız Kültür Merkezi

Adres: İstiklal Cad. No:4 Taksim İstanbul

Telefon: 0212 393 81 11

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 24, 2008 ~ Ara 6, 2008
MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ FOTOĞRAF BÖLÜMÜ ÖGRENCİLERİ SERGİSİ
« İĞNE DELİĞİNDEN DÜNYA »

24 Kasım - 6 Aralık 2008

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin 125. ve Fotoğraf Bölümü’nün 30. kuruluş yılı vesilesiyle İstanbul Fransız Kültür Merkezi İĞNE DELİĞİNDEN DÜNYA sergisine ev sahipliği yapacak. Öğrenci çalışmalarından yapılan seçkilerin yer aldığı sergide, ziyaretçiler, fotoğraf sanatının ilginç dünyasına tanıklık edecekler.

Fotoğraf makinesinde görüntü oluşumunun en temel ilkesi üzerine kurulu olan “İğne Deliği Fotoğraf” fotografik görüntüyü teknolojiye meydan okurcasına en ilkel yöntemlerle üretir. Nesnelerin üzerinden yansıyan ışık karanlık kutunun önüne açılan bir iğne deliğinden geçerek kutunun arka yüzeyinde baş aşağı duran görüntüyü oluşturur. Bu yüzeye konulan ışığa duyarlı malzemenin pozlandırılması sonucu fotografik görüntü elde edilir. Bu fotografik görüntüyü oluşturmak için herhangi bir merceğe veya objektife ihtiyaç duyulmaz. Görüntüler, merkezden kenarlara doğru kararan ve saçılan etkisi ile kendi estetiğini yaratır. Aşırı geniş açı olarak tasarlanan makinelerde bu etki daha da artar. Elde edilen dairesel görüntülerde dramatik etki hâkimdir.

Doç. Yusuf Murat ŞEN ve yardımcısı Arş. Gör. Uğur Günay tarafından yürütülen MSGSÜ Fotoğraf Bölümü Deneysel Teknikler dersi kapsamında öğrenciler ilk aşama olarak kendi iğne deliği makinelerini tasarlarlar. Daha sonra teknik sorunlar giderilerek seçilen projeler üretilir. Bu sergide yer alan çalışmalar ise bu ders kapsamında son üç yılda üretilmiş projelerden bir seçkiyi sunmaktadır.

Bu sergi MSGSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü’nün kuruluşunun 30. Yılını kutlama etkinlikleri kapsamında yer almaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT