Maura Sullivan `Beauty and Other Secrets`

Tarihler: 06 Ekim 2009 Salı ~ 06 Kasım 2009 Cuma

Yer: Pg Art Gallery

Adres: Cevdetpaşa Cd. No: 15 / 3 Bebek / İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 263 33 90

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 6, 2009 ~ Kas 6, 2009
Türkiye’deki ilk kişisel sergisinin açılışı için 6 Ekim’de İstanbul’a gelecek olan fotoğraf sanatçısı Maura Sullivan’ın eserleri, 6 Kasım’a kadar Pg Art Gallery’de izlenebilir…

Mayıs ayında Avrupa’nın önemli fotoğraf galerilerinden biri olan Kahmann Gallery’deki kişisel sergisiyle Amsterdam’lı izleyicilerle buluşan Maura Sullivan’ın eserleri daha önce ABD (New York, Oregon, Washington, Teksas), İngiltere, Hollanda ve Polonya’da kişisel ve karma sergilerde yer almıştır.

Sanatçı siyah-beyaz fotoğraflarında bizi geçmişe götürüyor ve düşlerimizle baş başa bırakıyor. Temellendiği ana unsur insan olan, grenli, kontrastı yüksek fotoğrafları, bu tarzda çalışmalar yapan diğer fotoğraf sanatçılarıyla ortak bir dil oluşturmakla birlikte, yoğunlaştığı portre çalışmaları ve sinematografik tarzıyla bizlere oldukça etkileyici kareler sunuyor.

Sullivan aslında hepimizin hissettiği korkuları, aşkları ve kaybedilmiş zamanları araştırıyor; kışkırtıcı ve karmaşık işleriyle izleyiciler üzerinde büyük bir heyecan uyandırıyor. Fotoğraflarındaki hareketsiz bedenler, donuk bakışlar ve hüzünlü çocuklar, tarihi mekanlardaki kurgusal atmosferde şiirsel bir dille izleyiciye yöneliyorlar.

1971 Amerika Birleşik Devletleri doğumlu Sullivan 1993 yılında Syracuse Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Uluslararası Fotoğrafçılık Okulu’na devam etti. Eserleri Houston Museum of Fine Arts’ın koleksiyonunda yer alan sanatçının, Shots Magazine, Antiques Weekly, Private International Review of Photographs and Text, The Sun ve New York Magazine gibi dergilerde fotoğrafları yayınlanmıştır. Sanatçı, halen New York’ta yaşamakta ve çalışmaktadır.

Sergi Pazartesi günleri hariç her gün 11:00 – 19:00 saatleri arasında izlenebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT