Mehmet Aksoy - Çekicin Rüzgarındaki Ezoterik İllüzyonlar sergisi

Mehmet Aksoy - Çekicin Rüzgarındaki Ezoterik İllüzyonlar sergisi

Tarihler: 10 Nisan 2017 Pazartesi ~ 20 Nisan 2017 Perşembe

Yer: Anna Laudel Contemporary

Adres: Bereketzade, Bankalar Caddesi 10 Karaköy Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 32 57

Web: http://annalaudel.gallery/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 10, 2017 ~ Nis 20, 2017

Türkiye ve özellikle Almanya’nın başkenti Berlin’in aralarında bulunduğu bir çok kentte sergilenen etkileyici açık hava heykel projeleriyle, yurt içi ve uluslararası alanda zamanının en özgün ve önemli heykel sanatçıları arasında kabul edilen Mehmet Aksoy, “Çekicin Rüzgarındaki Ezoterik İllüzyonlar” sergisi 20 Nisan’a kadar Anna Laudel Contemporary’de sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Sanatçının ilk defa bu sergide sunulacak olan yeni çalışmalarının yanı sıra 55 yıllık sanat geçmişi ve birikiminin izlerine tanıklık etmemizi sağlayacak işlerinden oluşan değerli bir seçki sunuyor. Mehmet Aksoy’un kütle üzerinde ve mekan içinde ışıkla beslenerek melodiye dönüşen heykelleri, Yesemek’teki heykel atölyesinde çalışan Hititli’den, Afrodisias’taki Yunan ustalarına uzanan bir geleneğin devamında form bularak karşımıza çıkıyor.

Heykellerinde ana malzeme olarak taş ve metal kullanan sanatçı, kendi deyimi ile taşı her an değişen, dönen ve dolanan ışıkla yontarak, işlerinde mistik doğa olayları, Şamanizm ve arketip tanrı imgelerinin etkilerini yansıtıyor. Bu şekilde bizlere pastoral dünyasının manevi temaları hakkında fikir verirken, bir yandan da sonsuz üretkenliğinin ve yaratıcılığının çıkış noktalarını sunuyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT