Melissa Mey - Şehrin İzleri

Tarihler: 27 Mayıs 2011 Cuma ~ 25 Haziran 2011 Cumartesi

Yer: Galeri Ihlamour

Adres: Galeri Ihlamour Ahmet Fetgari Sok.No:28/A Teşvikiye – İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 241 76 66

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 27, 2011 ~ Haz 25, 2011

Son yılların gözde genç sanatçılarından çok yönlü ressam ve fotoğraf sanatçısı Melissa Mey 27 Mayıs – 25 Haziran 2011 tarihlerinde Galeri Ihlamour’daki “ŞEHRİN İZLERİ - TRACES OF THE CITY” fotoğraf sergisi ile sanat gündeminde fotoğraflarıyla oldukça dikkat çekecek; bu şaşırtıcı sergi uzun süre konuşulacak.

Birbirinden özel on dört fotoğraftan oluşan sergide, Melissa Mey’in gezilerinden izler taşıması ile dikkat çekiyor. Son üç yıldır yapmış olduğu seyahatlerden izler taşıyan bu çalışmalar için sanatçı, uzun yollar kat etmiş ve bu yolculuklarda kendini etkileyen anları fotoğraf karesine dönüştürmüştür.

Birçok usta yerli ve yabancı fotoğraf sanatçısının "özel bir göz"e sahip olduğunu belirttiği Melissa Mey, bu üç yıllık hazırlık çalışmasında çok fazla özel fotoğraf arasından on dördünü seçmekte oldukça zorlanmış.

Mey, bu sergisi için: “Yaptığım gezilerde çıkan fotoğraflar, zamanla fotoğraf için gezi yapmalar olarak değişti. Bu bir zorunluluk olmaktan çok 26 yıldır büyük bir aşk ve tutkuyla bağlandığım fotoğraf çekme takıntısının sonucu olarak ortaya çıktı. Gezdiğim şehirlerin ruhlarını yansıtan, onlardan izler taşıdığına inandığım objeleri kadrajladım. Burada seçtiğim birçok şehir izleri var.

Bana göre bir şehrin gerçek yüzünü ve ruhunun derinliklerini anlatan en iyi şeylerdi burada yansıttıklarım ki, bunlar duvarlarda tüm özgürlük ve dışavurumun en güzel örneği olan grafitiler ve şehrin öteki yüzünü gösteren yansımalardı. Onlara her baktığımda durup kalırım, üzerlerinde çok fazla anı ve iz taşırlar. Grafitileri kısa ömürlü kelebeklere benzetirim. Öyle güzel, renkli ama kısa sürede yok olan şehrin kelebekleri...

Yansımalarsa görünenin dışında bir şehri anlatır. Bir yansımada sokağı ya da şehri çektiğimde bana poz vermeyen doğal bir modeli gizlice çekiyormuş hissi duyarım. Çünkü o şehir farklı bir yüzüyle karşımdadır ve en doğal, en habersiz anıyla fotoğraf karemde ölümsüzleşir. İçindeyse çok sayıda görüntü, zaman ve anı taşır. Fotoğraflarımın adları gibi içinde taşıdıkları anlamlarda liriktir. Onlar için lirik anlar diyebilirim. Şehrin tüm izlerini, neşesini, hüznünü, öfkesini, isyanını, özgürlüğünü, kültürünü, aşklarını sessiz tanıklar olarak yansıtırlar. Kimseler görmez. Ben dolaştığım bu şehirlerle bütünleşirim. Onların ruhuyla karşılaştığım anda da ölümsüz kılma içgüdüsüyle basarım deklanşörüme. Ve işte paylaşıyorum sizlerle...”

(Fotoğraflarda yer alan ülkeler; Çek Cumhuriyeti, İtalya, Fransa, Almanya, Polonya, Romanya, Bulgaristan, Makedonya, Yunanistan, Arnavutluk ve Türkiye)

Melissa Mey ’in “ŞEHRİN İZLERİ - TRACES OF THE CITY” fotoğraf sergisi 27 Mayıs – 25 Haziran tarihleri arasında Galeri Ihlamour’da görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT