Mudurnu’da Erken Cumhuriyet Dönemi Sergisi İstanbul’da Açıldı

Mudurnu’da Erken Cumhuriyet Dönemi Sergisi İstanbul’da Açıldı

Tarihler: 18 Temmuz 2016 Pazartesi ~ 30 Temmuz 2016 Cumartesi

Yer: Tophane-i Amire Kültür Merkezi

Adres: Kılıç Ali Paşa Mah. Defterdar Yokuşu No:2 Tophane Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 18, 2016 ~ Tem 30, 2016

“Anadolu’dan Bir Tanık: Bengüboz’un Objektifinden Mudurnu’da Erken Cumhuriyet Dönemi ” Sergisi İstanbul’da Açıldı

Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (VEKAM), Mudurnu Belediyesi, Mudurnu Kaymakamlığı (Halk Eğitim Merkezi) ve Bolu Mudurnulular Derneği ortaklığı, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu desteğiyle düzenlediği “Anadolu’dan Bir Tanık: Bengüboz’un Objektifinden Mudurnu’da Erken Cumhuriyet Dönemi” adlı sergi Ankara’dan sonra şimdi de İstanbul’da ziyarete açıldı. Mudurnu’nun bir döneminin sosyal ve ekonomik yaşamını belgeleyen serginin küratörlüğünü Dr. Ayşe Ege Yıldırım üstlendi. İstanbul’daki sergiye MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi Tek Kubbeli Salon’u ev sahipliği yapacak. Sergi 30 Temmuz 2016 tarihine kadar gezilebilecek.

Türkiye’nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan ‘Mudurnu Tarihi Ahi Kenti’, İpek Yolu üzerindeki stratejik coğrafi konumu ile Erken Osmanlı döneminin önemli bir ahilik-esnaf kenti ve yurtsever bir cumhuriyet şehri. 1. Dünya Savaşı sırasında düştüğü esir kampında fotoğrafçılığı öğrenen Ahmet İzzet Bengüboz’un, savaş sonrası döndüğü memleketi Mudurnu’da 1920’li ve 1930’lu yıllarda çektiği fotoğraflar, bir dönemin sosyal yaşamına ışık tutan önemli bir belge niteliği taşıyor.

“Anadolu’dan Bir Tanık: Bengüboz’un Objektifinden Mudurnu’da Erken Cumhuriyet Dönemi” adlı sergi, yaklaşık 100 yıl sonra, yüksek tarihi ve sanatsal değere sahip bu özel fotoğraf koleksiyonunu ilgilileriyle buluşuyor. Mudurnu’nun bir döneminin sosyal ve ekonomik yaşamını belgeleyen serginin, ilk gösterimi Çankaya Belediyesi’nin katkılarıyla 19-30 Nisan arasında Ankara’da gerçekleştirildi. Sergi 30 Temmuz 2016 tarihine kadar, MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi Tek Kubbeli Salon’da ziyaret edilebilecek.

UNESCO Dünya Miras Komitesi’nin İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılmakta olan 40. Oturumu ile eşzamanlı düzenlenen sergi, bu toplantıya katılan uluslararası delegelerin de ilgisini çekti.

Sergi projesi kapsamında hazırlanan aynı adlı kitap Yapı Kredi Yayınları tarafından piyasaya sunuldu. Fotoğraf koleksiyonunu içeren sanal arşive ise www.mudurnukentarsivi.org adresinden ulaşılabilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT