Nancy Atakan: Çizgiler Camiası

Nancy Atakan: Çizgiler Camiası

Tarihler: 11 Eylül 2017 Pazartesi ~ 21 Ekim 2017 Cumartesi

Yer: Pi Artworks Tophane

Adres: Boğazkesen Cad. No:76 34433 Tophane Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 40 87

Web: http://www.piartworks.com

E Posta: info@piartworks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 11, 2017 ~ Eki 21, 2017

Küratör: Aslı Seven

Pi Artworks İstanbul, Nancy Atakan’ın Çizgiler Camiası isimli kişisel sergisine 11 Eylül – 21 Ekim 2017 tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor. Küratörlüğünü Aslı Seven’in üstlendiği sergi, Pi Artworks İstanbul’un Karaköy’deki yeni mekanında yer alıyor.

Nancy Atakan’ın son dönem keten ve keçe üzerine nakış işlerini bir araya getiren Çizgiler Camiası, dişi soy bağları ve kuşaklar arası aktarıma dair en öznel ve yerel hikayeleri geniş tarihsel anlatılarla örerek modernizmin Türkiye’deki izleğinde kadınlara biçilmiş olan rolü işliyor. Sanatçı, kapalı çerçeveleri ve büyük anlatıları odak dışı bırakırken yaşam öykülerinin ve nesiller arası aktarımın dokusunu öne çıkarıyor. Yazılmamış çoğul tarihleri, çeşitli düğüm noktaları üzerinden birbirine örülen ve sökülen, mutlak bütünlüklerin karşıtı güçler olarak açığa çıkarıyor.

Atakan’ın önceki çalışmaları ve araştırmaları çizgisinde, Batı dikiş ve nakış örnekleme gelenekleriyle Türk nakış sanatı unsurlarını kesiştiren sergi, hem Türkiye’nin hem Batı ülkelerinde modernleşme bağlamında kadınların eğitimini etkileyen tarihsel değişimleri otobiyografik referanslara bağlıyor. Yaşam öykülerimizi birbirine bağlayan çizgileri, geçmişten miras aldıklarımız ve geleceğe aktardıklarımızla ilmikleyerek içinde bulunduğumuz geniş tarihsel bağlam icinde örmek nasıl mümkündür?

Serginin çıkış noktasında Nancy Atakan’ın ailesinden ve yakın çevresinden kadınları aile fotoğrafları ve anılarını paylaşma çağrısı yer alıyor. Bu çağrı ve yanıtlardan ortaya çıkan nakış işi nesneler, sergi alanında bir armağanlar toplamı olarak sunuluyor ve serginin zaman ve mekanının ötesinde bir çizgiler camiasina, süregelen bir paylaşım ve işbirliği sürecine tanıklık ediyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT