Nejat Satı - Halet-i Ruhiye

Tarihler: 11 Ekim 2012 Perşembe ~ 25 Kasım 2012 Pazar

Yer: Pi Artworks Galatasaray

Adres: İstiklal Cad. Mısır Apt. 163/4 34430 Galatasaray Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 293 71 03

Faks: 0212 293 67 09

Web: http://http://www.piartworks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 11, 2012 ~ Kas 25, 2012

“Halet-i Ruhiye” Nejat Satı için bir değişkenlik ve temkinlilik durumunu temsil ediyor. Ruh halleri ile ilişkili olan çalışmalar, sergi esnasında bazı müdahalelerle mekan içerisinde de farklı iki ruh durumuna tekabül ediyor. Yapıtlar tinsellik üzerine yoğunlaşıyor olsa da, yer yer şiddete dair izler de taşıyor; sanatçının kendi hissiyatına nazaran toplumsal durumlara da göndermelerde bulunan bir şiddete. Sergideki çalışmalar Satı’nın 2010 yılında Pi Artworks’te yaptığı “Dil Altı” adlı kişisel sergisinden sonra geçen iki yıllık süreç içerisinde ortaya çıkan durumların ve zamanların bir araya gelişi.

Satı, “Halet-i Ruhiye” sergisinde ağırlıklı olarak “Strüktür” ve “Melankoli” adlı iki farklı serisinden eserlere yer veriyor. Sanatçı “Strüktür” serisinde bir forma ihtiyaç duymaksızın, iki farklı hissiyat ile yola çıkıyor: Birincisi kaçınılmaz olan evrenin dönüşüm hali, ikincisi ise ruh halinin renklerinin üst üste binmesiyle oluşturdukları tinsel ilişki. “Melankoli” serisi ise tamamen duygusal bir bağlam ile formlandırılmış, hiçbir mantık ve plastik düzlemle ilişkilendirilmeden refleks olarak yapılmış çalışmalar; yer yer çok keskin ve hareketli, bazen de zararsız ve durağan. Renkler ise hissiyatların bir seçimi.

2004 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olan Satı, 2010’da Pi Artworks’te “Dil Altı”, 2009’da Apartman Projesi’nde “Aferin”, İzmir’de “Agora” adlı kişisel sergilerini gerçekleştirdi. Sanatçı 2010-2012 yılları arasında, daha önce “Yeni Öneriler Yeni Önermeler 13” sergisine de katıldığı Borusan Kültür Sanat’ın residency programında yer aldı, 2005 yılında 9. İstanbul Bienali Misafirperverlik Alanı kapsamında düzenlenen “Serbest Vuruş” sergisine katıldı. Pi Artworks tarafından Contemporary Istanbul ve Art Dubai gibi önemli fuarlarda temsil edilen Nejat Satı’nın, 6-26 Eylül 2012 tarihleri arasında Güney Kore’de devam eden “Encounters: Turkish Contemporary Art in Korea” sergisinde yer alıyor.

Nejat Satı’nın “Halet-i Ruhiye” adlı sergisi 25 Kasım 2012 tarihine kadar Pazar hariç her gün 10:30-19:30 arası Pi Artworks Galatasaray’da görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT