Neriman Polat- Hülya Eyidoğan `Güvenli Bölge`

Tarihler: 03 Mart 2010 Çarşamba ~ 04 Nisan 2010 Pazar 3 Mart – 4 Nisan 2010

Yer: Pg Art Gallery

Adres: Cevdetpaşa Cd. No: 15/3 Bebek / İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 263 33 90

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 3, 2010 ~ Nis 4, 2010

Neriman Polat ve Hülya Eyidoğan Pg Art Gallery’de ‘güvenli bölge’ başlıklı sergide bir araya geliyorlar.

Dijital teknolojilerin hayatlarımıza daha fazla hükmettiği günümüz dünyasında, yaşanan olaylar karşısında sadece birer ‘kurgu’ izleyicisi gibi duyarsız kalıyoruz. Sanal ile gerçek arasındaki çizgiler giderek daha fazla silikleşiyor. Bir pencerenin ardından, tıpkı bir film seyreder gibi seyrettiğimiz savaşlar, afetler ve haksızlıklar bizde sadece hayıflanma duygusu yaratıyor. Her bilgiye kolayca ulaşırken, bir yandan da tüm kötülüklere uzak olmak ya da uzak olduğumuzu zannetmek bizleri rahatlatıyor. Kolay olanı seçiyor, ‘güvenli bölge’lerimize çekiliyor ve kendi dünyamıza hapsoluyoruz.

Gerçeklerin birer imajdan ibaret olduğu yanılgısıyla beraber, gerçek olmayanların gerçekmiş, ideal olanmış gibi duyumsatılmasını da eleştiren sanatçılar bu ortak noktada bir araya geliyorlar. Bir yandan gördüğümüz gerçekliklere duyarsız kalmak, diğer yandan gerçek olmayanı yaşamımıza katmaya çalışmak acaba bizim tercih ettiğimiz bir durum mu, yoksa tüm bunlar bize dayatılıyor mu? 90’ların sonunda başlayıp son yıllarda inanılmaz bir hızla yaygınlaşan dijital yaşamlar, uzun vadede bireysel ve toplumsal olarak bizlerden neler alacak?

Bu sorulara sanatsal bir dille yaklaşan ve yaşadıklarımızı kendi kendimize bir kez daha sorgulatmayı amaçlayan sanatçılar anlatım aracı olarak resim, video ve fotoğrafı kullanıyorlar.

Neriman Polat, ‘Sevince’ serisindeki fotoğraflarında sanal dünyanın sunduklarıyla büyüyenlerin, gençliğe geçişte yaşadığı yanılsamalar üzerine odaklanıyor. Her zaman tüketimin pompalandığı, fiziksel güzelliğin olmazsa olmaz hale getirildiği ve bunların kalıplar halinde dayatıldığı bir toplumsal projede mutsuzluk ve umutsuzluğun da beslendiği fikrinden yola çıkıyor. Sanatçı, vitrin performanslarında da kendi bedeni üzerinden ironik bir yaklaşım sergiliyor. Hülya Eyidoğan ise 16 farklı filmden seçtiği kareleri tuallerine aktarıyor. Ortak noktaları umutsuzluk olan bu filmleri yeniden yorumlayan sanatçı, yaşananları bir film gibi izleme durumunu eleştiriyor. Tuallere, filmlerden görüntülerin yer aldığı bir video da eşlik ediyor.

1968 doğumlu Neriman Polat, 1990 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümü’nden mezun olmuştur. Çok sayıda bienalde yer alan sanatçının eserleri Bulgaristan, Gürcistan, Almanya, Hollanda, İngiltere, Yunanistan, Slovenya, İtalya, Brezilya, Belçika, İspanya gibi birçok ülkede sergilenmiştir.

1980’de Almanya’da doğan Hülya Eyidoğan 24 yıldır İstanbul’da yaşamaktadır. Moda, resim ve sinema tarihiyle ilgili çalışmalar yapan sanatçı bu ortak sergiyle ilk kez sanatseverlerle buluşuyor.

Sergi, Pazartesi günleri hariç her gün 11.00 – 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT