No Lab, NY Ve Londra’yı Sarsan Afrika Sanatını İstanbul’a Getiriyor

No Lab, NY Ve Londra’yı Sarsan Afrika Sanatını İstanbul’a Getiriyor

Tarihler: 13 Ekim 2016 Perşembe ~ 13 Aralık 2016 Salı

Yer: Global Karaköy

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 13, 2016 ~ Ara 13, 2016

Klasik sanat galerisi çerçevesini kırmayı hedefleyen cesur sanat oluşumu No LaB, ilk temalı sergisini, 13 Ekim’de Global Karaköy’de açıyor. ‘Modern Africa / A Rainbow Nation’ isimli sergiyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirecek No LaB kurucuları, “Afrikalılar, politik ve sert geçmişlerine rağmen, matrak ve renkli eserlerle tüm küresel sanat dünyasını etkisi altına aldı. Biz de bu sanatı sıra dışı bir sunum ile Türkiye’ye taşıyoruz” dedi. Afrika sanatı iki ay boyunca Global Yatırım Holding’in Karaköy’deki galerisinde görülebilecek. Sergiye sanat sevmeyenler de davetli…

“Dinamik ve cesur sanat oluşumu” No LaB, dünyayı saran Afrika sanatını Türkiye’ye taşıdı. Londra’daki Somerset House, Almanya’daki Vitra Design Museum’un ardından 1:54 Contemporary African Art Fair’le New York ve Londra’ya damga vuran Afrika sanatı İstanbul’da görücüye çıkıyor.

No LaB tarafından düzenlenen ‘Modern Africa / A Rainbow Nation’ adlı sergi, Afrika’nın tüm renkliliği, matraklığı ve kıpır kıpır desenleriyle, alışılmadık bir sunumla Global Karaköy’de sergilenecek. İki ay boyunca açık kalacak sergide; heykelden, sepete, mobilyadan kıyafete kadar her biri ayrı bir sanatçı tarafından üretilmiş eşi benzeri olmayan sanat eserleri olacak.

Klasik sanat galerisi çerçevesini kıran No LaB’in kurucu ortakları Ala Onur ve Zeynep Ercan temel hedeflerinin; sanatı alışılmadık bir şekilde sunarak, insanlara farklı bir deneyim yaşatan dinamik bir sanat çatısı yaratmak olduğunu vurguluyor.

“Monotonlaşmış sanat anlayışını kıracağız”

Dünyanın farklı ülkelerinden genç yetenekleri, deneyimli ve tanınmış artistlerle aynı çatı altında buluşturan farklı bir sergi ortamı yaratmak için yola çıktıklarını belirten Ala Onur, “No LaB olarak, genç yetenekleri sanatseverlere ve koleksiyonerlere sunarak, dünya çapında isim yapmalarına da destek olacağız” dedi. Zeynep Ercan ise, No LaB’in en büyük hedefinin monotonlaşmış sanat ve tasarım anlayışını kırmak olduğunu kaydederek, “Sanatı alışık olmadıkları deneyimlerle, daha canlı bir şekilde insanların hayatına sokmak istiyoruz. No LaB’in organize edeceği her sergi birbirinden farklı temalarla, insanları bambaşka bir dünyaya sürükleyecek” diye konuştu.

“Matrak ve renkli sanatları herkesi etkiledi”

Ala Onur, ilk sergilerinin temasının neden “MODERN AFRICA / A RAINBOW NATION” olduğunu şöyle anlattı: “Bu konsepti seçmemizin sebebi öncelikle ikimizin de African Art’a olan hayranlığımızla başladı. Bu hayranlığın en büyük nedenlerinden biri de 21. yüzyıldaki politik durumlara karşı yaklaşımları oldu. Politik ve sert geçmişlerine karşılık sanatlarını matrak ve renkli bir tavırla yansıtmaları sadece bizim değil bütün Avrupa ve sanat dünyasını etkiledi.” Hassan Hajjaj, Ralph Ziman, Namsa Leuba gibi önemli sanatçıların eserlerinin de yer alacağı sergi, atölye çalışmaları, etkinlikler ve sanat konuşmalarıyla her an hareketli kalacak. Küçüklü büyüklü sanat eserleri ile her bütçeye hitap edecek sergiden her sanatsever evine bir sanat parçası götürebilecek.

Sanat sevmeyenler de davetli

Global Yatırım Holding desteğiyle gerçekleştirilecek ‘Modern Africa / A Rainbow Nation’ Pop-up sergisi 13 Ekim’de verilecek bir davetle açılacak. Ücretsiz olarak gezilebilecek sergi, iki ay boyunca sürekli etkinlikler ve workshoplar’la hareketli kalacak. No LaB, sanat sevmeyenleri de yeni sanat anlayışını deneyimlemek üzere Global Karaköy’e bekliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT