Osman Dinç - Gürültü

Tarihler: 04 Mart 2014 Salı ~ 29 Mart 2014 Cumartesi

Yer: Pi Artworks Galatasaray

Adres: İstiklal Cad. Mısır Apt. 163/4 34430 Galatasaray Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 293 71 03

Faks: 0212 293 67 09

Web: http://http://www.piartworks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 4, 2014 ~ Mar 29, 2014

Osman Dinç heykel ve fotoğraf çalışmalarına yer verdiği ‘’Teorem’’ isimli kişisel sergisinden sonra Gürültü adlı ses enstalasyonu projesi ile Mart ayında Pi Artworks İstanbul’da.

Perküsyonun genç yeteneği Tunç Çakır, Osman Dinç ile beraber Gürültü isimli ses yerleştirmesinde çalışarak özgün bir kompozisyon kayıt altına alacaktır. Müzik severler dilerse bu kaydı bir başına dinleyebilecek ya da kendi kompozisyonlarını oluşturmada bir altyapı olarak kullanabileceklerdir.

Seyirci ile interaktif bir ortamda gerçekleşecek olan projeyi Dinç şöyle anlatıyor.

‘’ Her şeyin, her şey etrafında devinim halinde olduğu bir evrende yaşadığımızı artık biliyoruz. Ve yirminci yüzyılda, evrendeki her maddenin özünün titreşimden (enerjiden) oluştuğunu kuantum fiziği hesaplamıştır. Bu titreşim olayının bir boyutu da sestir. Aslında, Gürültü adını verdiğim bu enstalasyon yazdığım bilimsel verilere gönderme yapsa da o teorileri kanıtlamak için yapılmamıştır. Uzun zamandan beri yapmış olduğum yalın-metal işler sergilerimde görüldüğü gibi durgun değil, çok gürültülüdürler. Atölyede yapılış sürecinde de çok gürültülü bir ortamda yapılırlar. Senelerce beni sağır edici bu gürültüyü sorgulamamın zamanı gelmişti. Ve bu yerleştirmenin fikri Orleans’daki atölye de yirmialtı yıl once yaptığım bir ‘’enstrüman sonor’’ un önünde konuşurken ortaya çıktı. Sosyal ortamın çok gürültülü olduğu şu dönemde böyle bir enstalasyon hazırlamak tabii ki masumca bir tavır değildi. Gürültü kaotik bir ses yığınıdır.

‘’Her kaos bir armoni doğurur- her armoni bir kaosa gebedir’’ derler. Sanırım bu düzenlemeden bir armoni çıkması ise sergiyi ziyaret edene bağlı olacak.’’

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT