Otar Sharabidze Seramik Sergisi

Tarihler: 10 Mart 2014 Pazartesi ~ 22 Mart 2014 Cumartesi

Yer: Derinlikler Sanat Merkezi

Adres: Teşvikiye Cad. Nar Apt. No:59 Kat:2 D:2 Teşvikiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 291 82 55

Web: http://http://www.derinliklerart.com

E Posta: info@derinliklerart.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 10, 2014 ~ Mar 22, 2014

1951 yılında Gürcistan`ın Karadeniz kıyısındaki şirin kasabası Kobuleti`de doğdu. Tiflis Güzel Sanatlar Akademisi cam-seramik bölümünden mezun oldu. 1996 yılında Atatürk Kültür Merkezi`nde açtığı sergi ile İstanbul`la tanıştı. 1. Dünya Seramik Bienali (Kore 2001) ile Vallarius Seramik Bienali`nde (Fransa 2002) ödül kazanan sanatçı İstanbul`da yaşamaktadır.

Sanatçı yaptığı çalışmaları şu şekilde açıklıyor; "Bana göre seramik sanatı ilk başta kullanım içindir ve ben yaptığım eserlerin hem kullanışlı hem de estetik olmasına dikkat ederim. Çay güzel kokulu ve sağlıklı bir içecektir. Gerçekten iyi çay yapabilmek için güzel bir çaydanlığa gereksinim vardır, benim amacım da alışılmadık ve güzel bir çaydanlık yapabilmektir. Özellikle çay ve çaydanlıkta bulduğum ve huzur veren seremoniyi eserlerime yansıtarak ölümden sonra anımsanmak ve dünya durdukça mutluluklarını paylaşmak istiyorum. Dünyada doğadan daha kusursuz bir şey yoktur ve ben eserlerimde biraz da olsa doğanın bana sunduğu nimetlerden yararlanıyorum. Çaydanlıklarımda ve vazolarımdaki yapraklar gerçek ve ölümsüzdür."

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT