Ozan Sağdıç - 1950`ler İstanbul`u

Tarihler: 07 Ağustos 2010 Cumartesi ~ 03 Eylül 2010 Cuma

Yer: Fototrek Fotoğraf Merkezi

Adres: İstiklal Cad. Mısır Apt. No: 311 K:1 D:3 Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 251 90 14 - 245 78 57

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 7, 2010 ~ Eyl 3, 2010

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projeleri kapsamında, sanat yönetmenliğini ve küratörlüğünü Gültekin ÇİZGEN’in, proje koordinatörlüğünü Cenk GENÇDİŞ’in üstlendiği FOTOGRAF GEÇİDİ: İSTANBUL 2010’un on ikinci sergisi Ozan SAĞDIÇ’ın “1950’LER İSTANBUL’u”, 07 Ağustos 2010 Cumartesi günü saat 19.00’da gerçekleştirilecek kokteyl ile açılacak.
Serginin katalogu da aynı gün izleyicilere sunulacak.

Fototrek Fotoğraf Merkezi’nde yer alacak sergi, 03 Eylül 2010 tarihine kadar ziyarete açık olacak.

Gültekin ÇİZGEN’in Kaleminden “1950’ler İstanbul’u” Sergisi:
Kentler. İçinde yaşadığımız tarihin, uygarlığın vitrinleridir. İstanbul, yeni bulunan “Yenikapı Antik Limanı”ndan başlayan sekiz bin yıllık geçmişiyle üç imparatorluğa başkentlik yaparak bugünlere geldi. Yüz yetmiş yıldır fotografçılar, tüm dünya kentlerinin hikayesini, destanını anlatırlar. Çünkü kentler, coğrafyasıyla, doğasıyla, hayvanlarıyla, manzaralarıyla, anıtlarıyla, kıpırtılı yaşamıyla, fotografın temel konularıdır.
İstanbul’un kent ve fotograf tarihi bunun en açık sergisidir. Yüzlerce ve yüzlerce yerli ve yabancı fotografçı bu kenti çekmiş, onun yapısını, sihrini, dertlerini, güzelliklerini, her şeyini görsel olarak anlatmıştır.

Bu portfolyoda, Ozan Sağdıç’ın İstanbul yıllarından 1950’lerden izlenimler görüyorsunuz. Siyah beyaz teknikte geliştirilmiş, o dönemin İstanbul coğrafyasında, bugünün nostaljisiyle terbiye görmüş, benzersiz İstanbul yaşamının fotografları. Ne kadar değerli belgeler, fotograflar. Bunlar yalnız fotografın tarihsel belge olarak önemini sergilemiyor. Onlar, fotografın içinde fotografçayı keşfeden herkesin baş eser sayması gereken bir ömrün özetidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT