Özcan Uzkur’dan Kimliksiz Sergi: Genesis

Tarihler: 11 Haziran 2014 Çarşamba ~ 03 Ağustos 2014 Pazar

Yer: Zorlu Center Sanat Galerisi

Adres: Zorlu Center Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0850 222 67 76

Web: http://http://www.zorlucenterpsm.com

E Posta: info@zorlucenterpsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 11, 2014 ~ Ağu 3, 2014

Zorlu Center PSM’nin yeni konuğu Galeri İlayda

Yirmi iki yıl önce Ankara’da kurulan ve son on iki yıldır İstanbul’da da faaliyet gösteren Türkiye’nin önde gelen sanat galerilerinden Galeri İlayda, sanatın yeni adresi Zorlu Center PSM’deki Galeri alanında ziyaretçileri ile buluşuyor. İstanbul çağdaş sanat sahnesine yeni bir soluk getiren Zorlu Center PSM, Galeri İlayda işbirliğiyle yeni bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Plastik sanatların farklı alanlarında iki ve üç boyutlu çalışmalarını sürdüren Özcan Uzkur’un “GENESIS” isimli sergisinde sanatçının oluşturduğu kimliksiz bedenlerle insanın dramı gözler önüne seriliyor.

“Genesis” isimli son sergisinde sanatçı Özcan Uzkur, 2012 yılında gerçekleştirdiği “Shithdeath” sergisinin devamı niteliğindeki çalışmalarını sanatseverlerin izlenimine sunuyor. Sanatçı kimliksiz bedenlerle oluşturduğu iki ve üç boyutlu çalışmalarında birbirine savaş açmış insan bedenlerinden izler yaratmış.Uzkur’un yapıtlarında, lif ve kan öne çıkarak, bir yandan bedeni oluşturmak üzere bir araya gelip bir yandan ondan ayrılıyorlar.Parçalarından tekrar, tekrar inşa edilmeye çalışılan bedenler, temsil edilenin yalnızca insanlar değil, belki de onun ötesinde, insanın parçalandıkça bütünleşmeye çalışan vahşi doğası olduğuna işaret ediyor.Birleştiği anda tekrar dağılmaya başlayan beden, belki de kendi bedenine yabancılaştığını ve hiçbir zaman tam bir bütün olamayacağını ifade ediyor.

Zorlu Center PSM’nin Galeri İlayda işbirliği ile ev sahipliği yapacağı, Özcan Uzkur’un “GENESIS” isimli sergisi 6 Haziran - 3 Ağustos tarihleri arasında Zorlu Center PSM Galeri alanında sanatseverlerle buluşacak. Sergi, her gün 10.00 – 22.00 saatleri arasında gezilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT