Polvo’nun “Why So?: Childhood Memories” Kişisel Sergisi Açıldı

Polvo’nun “Why So?: Childhood Memories” Kişisel Sergisi Açıldı

Tarihler: 18 Nisan 2024 Perşembe ~ 05 Mayıs 2024 Pazar

Yer: BBprojecTT

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 18, 2024 ~ May 5, 2024

Çağdaş Sanatçı Polvo’nun rengarenk dondurma heykellerle çocukluk anılarına yolculuk yaptığı kişisel sergisi heykel sergisi “Why So?: Childhood Memories”, BBprojecTT’de açıldı!

Çalışmalarında kalıplaşmış normlara ve kanıksanmış değerlere yeni bir bakış açısı sunma amacı taşıyan POLVO, toplumsal cinsiyet kalıplarını ve aynılaşmayı eleştiren, çeşitliliğe, özgünlüğe ve bireyin varoluşuna göndermede bulunan elma ve muzlarından sonra şimdi de dondurma formundaki rengârenk heykelleriyle izleyicileri çocukluk anılarına götürüyor. Sanatçı, “Why So?: Childhood Memories” sergisinde yer alan heykelleriyle çocukluğa, yetişkinlerce tanımlanmış hız kavramına ve “kendine yabancılaşma”ya odaklanıyor. “Why So?: Childhood Memories”, 30 Nisan’a kadar BBprojecTT’te ziyaret edilebilir.

Eserleri daha önce İstanbul’un yanı sıra Art Miami kapsamında Context Art Miami’de ve Londra’da çeşitli galerilerde sergilenen yeni nesil çağdaş sanatçı POLVO, çalışmalarında sosyal normlara dokunarak ve sanatı bir araç olarak kullanarak sanatseverleri sorgulamaya teşvik ediyor. Protest ve sorgulayıcı bir yaklaşımla iş üreten POLVO’nun renkli ve eğlenceli eserleri, meraklı zihinler için yeni sorgulama alanları sunma hedefi taşıyor.

POLVO ana teması cinsiyet eşitsizliği olan ilk kişisel sergisi “Why So?”nun ardından ikinci kişisel sergisi “Why So?: Childhood Memories”de yeni bir alt temaya dokunuyor: Çocukluğa, yetişkinlerce tanımlanmış hız kavramına ve kendine yabancılaşmaya… Dondurma formundaki heykellerinden oluşan yeni sergisinde dondurmayı gündelik hayata ve davranışlarımıza yansıtan sanatçı, kanıksanmış değerlere dikkat çekmeye devam ediyor.

“Why So?: Childhood Memories” sergisinde çocukluk hatıralarından esinlenen POLVO, farklı bir tür sorgulamayla dondurmayı bir haz öznesi olarak sembolleştiriyor. Çocukluktaki özgürlüğü dondurma üzerinden dolaylı bir yolla anlatan sanatçı, “hız” ve “mükemmel” kavramlarını sorguluyor. “Yetişkinlerce tanımlanmış zamanın kendisine ve dondurmanın akış hızına yetişme gayretinde olmayan çocuk, ana odaklanıyor. Mükemmel olmak, uyum sağlamak ve başarmak yetişkinlik döneminin kaygıları… Tadını çıkarmak yerine neden bir şeyleri “mükemmel” yapmaya çabalıyoruz?” diyen POLVO, serginin temasını “Hayatım boyunca dondurmaları elime bulaştırmamak için çalıştım. Ben olmayı, özgün olmayı bıraktığımız bu yetişkinlik döneminde çocuk olmaya, çocuk kalmaya, kendim olmaya, çocukluk anılarıma bir özlem...” sözleriyle özetliyor. Dondurma erime hızını alt etmenin altında yatan yetişkin kuralları, norm ve değerler, diğerleri tarafından kabul görme arzusu ve bununla uyumlu gelişen kontrol gayreti üzerine düşünen sanatçı, ana temasına dönerek “Why So?” (Neden böyle?) sorusunu sormaktan kendini alamıyor. “Why So?: Childhood Memories”, aynı zamanda sanatçının çocukken en çok sevdiği çizgi filmlerden nostalji üretme potansiyeli de taşıyor.

POLVO’nun “Why So?: Childhood Memories” başlıklı yeni kişisel sergisi 17 – 30 Nisan 2024 tarihlerinde 12.00-19.00 saatleri arasında randevuyla BBprojecTT’in Teşvikiye’deki galerisinde ziyaret edilebilir. Ziyaret için 0533 591 70 15 numaralı telefondan rezervasyon yaptırılabilir.

POLVO HAKKINDA
Bir çağdaş sanatçı olarak POLVO, sanatı toplumsal mesaj geliştirmek için bir metot olarak görür; bunun için kendi zihin yapısını ve deneyimlerini araç olarak kullanır. Sosyal bariyerlere ve toplumsal klişelere dokunmayı kendine amaç edinir. POLVO’nun çalışmaları renkli ve eğlenceli eserleri, aynı zamanda meraklı zihinler için yeni sorgulama alanları sunmayı hedefler. POLVO, “Why So?” adlı ilk kişisel sergisini 2023’te İstanbul’daki BBProjecTT’te gerçekleştirdi.

KATILDIĞI SERGİ VE FUARLAR
2024,‘Why So?: Childhood Memories’ Solo Sergi
2023,‘Why So?’ Solo Sergi Pop-up Edisyon, Soho House İstanbul
2023,‘Why So?’ Solo Sergi
2022,BBProjecTT Art Fiction II, Londra
2022,BBProjecTT, Art Fiction I, Istanbul
2021,Context Art Miami - USA
2021,The Holy Art Galery, The Art of Self Regulation, Londra
2021,Istanbul Art & Antique Fair (IAAF)
2021,Tilki Art, Homo Sacer, İzmir
2021,Karl & Ein Galery, Revival Grup Sergisi, İstanbul
2021,La Visione Art Gallery, Aurora Grup Sergisi, İstanbul

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Festival Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT