Salvador Dali - Litografi Sergisi

Tarihler: 17 Nisan 2012 Salı ~ 20 Mayıs 2012 Pazar

Yer: Arte İstanbul

Adres: Kumbaracı Yokuşu Tercüman Çıkmazı No 16/1 34433 Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 292 80 45

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 17, 2012 ~ May 20, 2012

Sürrealist ressam Salvador Dali'nin 1967 yılında yaptığı renkli taşbaskı resimlerden oluşan "Zodyak Serisi" , 1973 – 74 yıllarında yaptığı “Pantagruel Serisi”ve farklı dönemlerindeki baskı resimlerinden oluşan özel bir seçki sergisi Arte Istanbul Sanat Galerisinde 17 Nisan – 20 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecektir. Sergideki resimleri edinmek isteyen sanatseverler yapıtları satın alabilecekler.

“Zodyak Serisi”

Salvador Dali tarafından Fransa’ da Ekim,1967 tarihinde Fernand Mourlott matbaasında basılan 13 orijinal litograftır. ’Romain Du Roi’’ baskısı 1964 yılında orijinal olarak kalıba sokulan yazı Fransa’ nın tarihi anıtlarından biri olan ‘’Imprimerie Nationale ‘’e yerleştirildi. Bu eserler Fernando Mourlot Leon Amiel Henri Jadoux isimlerinin gözetiminde hazırlandı.

“Pantagruel Serisi”

Salvador Dali'nin Hümanist dünya görüşünü benimseyen Fransız yazar François Rabelais 'ın dev Gargantua ve oğlu Pantagruel'in olağanüstü hayatlarını ciddiyetten uzak, mizahi ve fantastik anlatış biçiyle dışavurmasından ilham alarak 1975 yılında yapılmış ve 250 edisyon basılmıştır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT