Sevgisiz Algı/Loveless Mentality

Sevgisiz Algı/Loveless Mentality

Tarihler: 14 Haziran 2017 Çarşamba ~ 30 Haziran 2017 Cuma

Yer: Galeri Merkur

Adres: Mim Kemal Öke Cad. Erenler Apt. No: 12 D: 2 Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 231 69 87

Faks: 0212 225 37 37

Web: http://www.galerimerkur.com

E Posta: galeri@galerimerkur.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 14, 2017 ~ Haz 30, 2017

İzleyeni, “resim mi, fotoğraf mı?” ikileminde düşündüren hiper ve fotorealist ressamlar, Türkiye’de ilk kez bir temada buluşuyor. Sergideki işler, bizi güncel hayatımızın sevgi/sevgi simülasyonu ekseninde düşündürürken, diğer yandan da ‘gerçeklik/gerçeklik temsiliyeti’ çıkmazlarıyla yüzleşmeye çağırıyor. Fransız düşünür ve çağdaş sanat kuramcısı Stiegler’e bakılırsa “İçinde yaşadığımız anın muğlaklığı aynı zamanda bir sevgisizlik çağı olmasından kaynaklanıyor.” ‘70lerden sonra yeniden yükselişe geçen hiper/fotorealist akım, on yılı aşkın bir zamandır sanat dünyamızda yalın gerçekçilikle, etkisi yayılan güçlü imgeler kurmaya devam ediyor. Sanatçılar, yabancılaştırılmış figürleriyle, her an daha da sevgisizleşen dünyaya fotoğraf gerçekçiliğiyle dem vuruyorlar. Foto gerçekçi ressamların işleri en büyük eksiği, yeri doldurulamayan boşluğu bize hatırlatıyor.

Küratörlüğünü Şeref Akşit’in yaptığı Sevgisiz Algı sergisinde yer alan sanatçılar; Ali Gümülcine, Azamat Kuliev, Barış Yücebilgen, Fatih Kahya, Hasan Demir, Mehmet Yoldan Aktürk, Meryem Uzunoğlu, Mustafa Yüce, Nur Koçak, Ömer Aydın, Yahya Bağcı.

14 Haziran-30 Temmuz tarihleri arasında MERKUR’de izlenebilecek sergiye davetlisiniz. MERKUR bayram ve yaz tatili nedeniyle 24 Haziran-17 Temmuz tarihleri arasında kapalı olacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT