Sualtından Halfeti Fotoğraf Sergisi

Tarihler: 03 Mayıs 2011 Salı ~ 30 Mayıs 2011 Pazartesi

Yer: Yerebatan Sarnıcı

Adres: Yerebatan C No: 13 34410 Sultanahmet-İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 522 12 59

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 3, 2011 ~ May 30, 2011

Birecik Barajı’nın suları altında kalan Halfeti’de başlayan sualtı yaşamının birbirinden çarpıcı karelerle yansıtıldığı “Sualtından Halfeti Fotoğraf Sergisi” Yerebatan Sarnıcı’nda açıldı. Sergi, 30 Mayıs 2011 tarihine kadar İstanbulluların beğenisine sunuluyor.

10 yıl önce Birecik Barajı’nın suları altında kalan Halfeti’nin sokakları, evleri, halkın suyla ilişkisi, gelişmekte olan su sporlarından renkli kareler, Yerebatan Sarnıcı’nda açılan Sualtından Halfeti Fotoğraf Sergisi ile hayat buluyor.

Şanlıurfa Valiliği ile Doğa Araştırmaları Sporları ve Kurtarma Derneği (DASK) işbirliğiyle düzenlenen serginin açılışında konuşan Şanlıurfa Vali Vekili Bahri Tiryaki, Şanlıurfa ve ve Halfeti’nin Güneydoğu Bölgesi’nin çevre, kültür, tarih ve sosyal yaşamına dair benzersiz kıymette değerler barındırdığını belirterek, Valilik olarak bu değerlerin gün yüzüne çıkartılması amacıyla samimi bir çaba içinde olduklarını söyledi.

Tiryaki, Şanlıurfa’nın kadim medeniyetler beşiği olduğunu hatırlatarak, bölgenin kültür ve turizm alanında potansiyellerinin, yerli ziyaretçiler kadar, yabancı millet ve kültürlerce de farkedilmekte olduğunu belirtti.

DASK üyesi Fotoğrafçı Aybars Sağlamtimur tarafından Halfeti’de su altında kalan yerleşim bölgelerinin, görüş mesafesine bağlı olarak görüntülendiği birbirinden etkileyici karelerde, Halfeti’nin yeni evsahipleri olan yosunlar, balıklar, midyeler ve diğer deniz canlılarının sualtındaki yaşam alanıyla buluşması da yansıtılıyor.

100 sualtı fotoğrafının yer aldığı Sualtından Halfeti Fotoğraf Sergisi, 30 Mayıs’a kadar Yerebatan Sarnıcı’nın büyülecici atmosferinde ziyaretçilere açık olacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT