Şükran Baykara “Parçalı Bulutlu”

Tarihler: 14 Ocak 2010 Perşembe ~ 06 Şubat 2010 Cumartesi 14 Ocak-6 Şubat 2010

Yer: MARJİNART

Adres: Şehit Muhtar Mh. Taksim Akarcası SK. No:4 / 4 Taksim Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 251 16 22

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 14, 2010 ~ Şub 6, 2010
MARJİNART’ta yılın ilk sergisi 14 Ocak – 6 Şubat 2010 tarihleri arasında. Şükran Baykara’nın “parçalı bulutlu” sergisi, tuval üzeri karışık teknik işlerinden oluşuyor. Baykara bu sergisinde, insanın kendisi için kurguladığı dramatik yazgının “parçalı bulutlu” hikâyesini soyutlar.

“İnsan türü, inanışa göre bir iken iki, karşıtıyla birlikte var olmaya mahkûm olduğundan beri, güneş her zaman doğuyor ama “parçalı bulutlu” günler de eksik olmuyor. Hükmetme hırsı, dünya ganimetini paylaşamamak, daha fazla almak, sen ben hesapları devam ediyor. Medeniyet ilerlerken, uluslar arasında kavgalar ve gece gündüz misali bir tarafta ağlayanlar bir tafta gülenler varken parçalı bulutlu günlerden insanlık kurtulamadı, 21.yüzyıl medeniyetinde dahi. Tezatlar, çelişkiler dünyası burası… Teknoloji ilerliyor, iletişim yoğunluğu içinde iletişimsizlik, konuşma baloncukları havada uçuşuyor, konuşuyoruz ama birbirimizi anlamıyoruz. Felsefeler genişliyor, geliştiriliyor ancak cinsler, ırklar, uluslar arasında hala iletişimsizlik, karşılıklı anlaşmazlıklar, kısaca insan zaaflarını aşamıyor, parçalı bulutlu dünyada taraflar hala bir birini suçluyor. Parçalanma her koldan devam ediyor. İnsanın bu parçalı bulutlu dramatik hikâyesi içinde yer bulan; bir yere ait olmak, bir bütünün parçası olma dürtümüz, inandığımız ilkeler için mücadelemiz, adalet, onurlu insanca yaşam talebimiz de var…”

Şükran Baykara, işlerinde parçalı bulutlu bütünün soyut manzarasını dışarıdan izletiyor. Zaman zaman ışık bulutların arasından sızmakta… Bazı renkleri görmek mümkün ama çekingen. Karmaşık yaşam döngüsünün içinde işaret eder sıcak renklerle umudu. Küçük bir ipucu ile hatırlatır. Dinamik fırça darbeleriyle büyük döngüsel hareketler yer değiştirecek gibidir, yaşamın devinimini anlatır. Baykara, insanın kendisi için kurguladığı dramatik yazgının “parçalı bulutlu” hikâyesini soyutlar.

Şükran Baykara “Parçalı Bulutlu” Resim Sergisi 14 Ocak – 6 Şubat 2010 tarihleri arasında MARJİNART’ta, Pazar ve Pazartesi hariç günlerde saat 11:00’den 19:00’a kadar izlemeye açık olacak. Serginin açılış daveti 14 Ocak Perşembe günü saat 18:00’de gerçekleştirilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT