Tuncay Deniz Sanat - Geçicilik Sergisi

Tarihler: 15 Nisan 2011 Cuma ~ 07 Mayıs 2011 Cumartesi

Yer: Galeri Ihlamour

Adres: Ahmet Fetgari Sok. 28/A Teşvikiye – İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 241 76 66

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 15, 2011 ~ May 7, 2011

Kalıcılık ve Geçicilik Arasında Bir Sonsuz Varoluş Gerçeği Üzerine…

Hakikat ile gerçeklik aynı şey değildir.
Bir izleyici sanat eseri karşısında ne görmek ister ?
Gerçeği mi yoksa gerçekçiliği mi?
Etkilenmek mi ister, yanılgıya uğramak mı, kalıcılık mı ister yoksa geçicilik mi?

Ustaca sürülmüş fırça darbeleriyle tek figür anlayışına yer verdiği eserlerindeki duygularını, 3. Kişisel sergisinde izleyicilerle buluşturacak olan “Tuncay Deniz” için sanat; anlatılandan çok onu ortaya koyuş biçimidir. 15 Nisan – 7 Mayıs 2011 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak sergi için sanatçının eserleriyle ilgili açılımının kendisinden aktarımı:

Sanatımda ortaya koymak istediğim şey, zengin bir sadelik, anlaşılırlık ve takipçisine de ışık tutan bir sublim var etmek ve biraz da yaşamın gelip geçiciliği içinde anlatım yolunda özgürce doğaçlamak.

Tuncay Deniz, sanatında ortaya koyduğu “tek figür” olgusu içinde insanı, resimlerinde derinlemesine kendisine çekerken “ figürü” hakikatten tamamıyla koparmadan, cesur fırça hareketlerinin etkileyici uyumu içinde bizlere gerçekliği sunar.

Figür ile onu meydana getiren çizgilerin kendisini (the line itself) aynı anda sahneye koyar ve tam da bunu konu edinir ve çizgilerin, renklerin birer figür olduğunu vurgular. Eserleri bu haliyle büyük bir görsellik sunarken sanatçı aynı zamanda bizlere, resimlerinde neden tek figür anlayışına çoğunlukla yer verdiği ipucunu uzatır.

Ustaca sürülmüş fırça darbeleriyle tek figür anlayışına yer verdiği eserlerindeki duygularını, 3. Kişisel sergisinde izleyicilerle buluşturacak olan “Tuncay Deniz” için sanat; anlatılandan çok onu ortaya koyuş biçimidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT