“Turkei Mon Amour – Türkiye’ye Sevgilerle...” Resim Sergisi

Tarihler: 15 Haziran 2010 Salı ~ 25 Haziran 2010 Cuma 15 – 25 Haziran 2010

Yer: Taksim Sanat Galerisi

Adres: İstiklal Cad. Büyükparmakkapı Sok. No:14 Kat: 3 Beyoğlu – İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 252 48 37

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 15, 2010 ~ Haz 25, 2010

İstanbul Sanat Evi`nin düzenlediği "Turkei Mon Amour – Türkiye’ye Sevgilerle" sergisi 15 – 25 Haziran 2010 tarihlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Taksim Sanat Galerisi`nde açılıyor. Avusturya`da yaşayan ve her ikisi de İstanbul sevdalısı olan Gustav Just ve Haro Pirch, yaz ayının ilk günlerinde İstanbul`a sıcak bir "Merhaba!" diyor ve İstanbul`u resmettikleri eserleri ile tüm Türk sanatseverlere sevgilerini sunuyorlar.

GUSTAV JUST (Viyana)
Bağımsız iç mimar grafik sanatçısı ve ressam. 1939 senesinde Avusturya Viyana’da doğdu. HTL Mödling’de “Tahta oymacılığı” ve “Resim” eğitimi aldı. 1997 senesinden beri ressam Harro Pirch ile birlikte Rabnitztaler Malerwochen üyesidir. İstanbul ve özellikle Burgaz adasını çok iyi bilen Sanatçı son 14 senedir her yıl Türkiye’yi ziyaret etmektedir. Kendine özgü suluboya çalışmaları ile daha çok manzara çalışmaları yapmaktadır. Sanatçı İstanbul’daki sergide ağırlıklı olarak İstanbul temalı resimleri ile izleyicilerin karşısına çıkacaktır.
Daha Önce Sergi Açtığı Ülkeler: Avusturya, Estonya, Türkiye ve İtalya

HARRO PIRCH (Viyana)
1941 senesinde Styria’da doğdu. Burgenland/ Avusturya’da yaşamaktadır. 1966 senesinde Viyena Güzel Sanatlar Akademisi’nden mezun oldu. 1983-1988 yılları arasında Istanbul’da St. Georg Koleji’nde resim öğretmenliği yaptı. Uzun yıllar İstanbul deneyimi olan sanatçı Sanatçı ağırlıklı olarak İstanbul tabloları ile sergide izleyicilerin karşısına çıkacaktır.
Daha Önce Sergi Açtığı Ülkeler: Avusturya, Türkiye, Belçika, Estonya, Güney Tirol, Almanya, Macaristan. Ödüller: Burgenland hükümeti onur ödülü - 2000, Burgenland kültür ödülü - 2004, Kültür ve Fen Bakanlığı onur ödülü - 2007

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT