Ümmühan Yörük - Aralıklı Yakınlık

Tarihler: 01 Mart 2012 Perşembe ~ 14 Nisan 2012 Cumartesi

Yer: Pi Artworks Tophane

Adres: Boğazkesen Cad. No:76 34433 Tophane Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 40 87

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 1, 2012 ~ Nis 14, 2012

Ümmühan Yörük “Aralıklı Yakınlık” isimli kişisel sergisi ile 1 Mart – 14 Nisan 2012 tarihleri arasında Pi Artworks Tophane’de. Yörük’ün son dönem çalışmalarını içeren bu sergisinde,ortak varoluşa tanıklık eden bireylerin birbirleri ile kurdukları benzer sonuçlarıın yakınlıgına dair sonucun görselleştirilmesidir.

Yaşadığımız çağda var olma halleri birbiri ile sürekli mücadele ederken kimliğin konumu da buna göre değişkenlik gösterir. Gündelik pratik içerisinde karşılaştığımız şiddet görüntüleri karşısında ister istemez duygusuzlaşırız.Fiziksel yıkımlarla harmanlanmış mekânlardan uzakta olduğumuz ölçüde güvende hissederiz kendimizi.Çoğu zaman ise suçu sadece orada bir nedenden ötürü bulunan bu cansız insanlar, o mekânlarda dekoratif nesnelere, "kirli ayaklar"ın çiğneyip geçtiği birer "paspas"a dönüşmüş olarak görünür.Bu da bireysel anlamda duruma yabancılaştığımızı işaret etmektedir.

Ümmühan Yörük’ün işleri şiddet sonucundaki fiziksel değişkenliğe odaklanır.Birebir insan modeli kalıbınından kesilmiş polyester şablonlar mekanın yüzeyini kaplayan insan görünümlerini sağlar.Sanatçı çalışmalarını şiddetin yoğun göründüğü bir çağda yerde yatan ölüeri farklı coğrafyalara dair fiziksel yıkımın belleği olarak tanımlamaktadır.

Ümmühan Yörük Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümüne eğitimine devam etmektedir.Yaygara Güncel Sanat Topluluğu ile Ankara Cer Modern de 2010 da yapılan ‘’Fasa Fiso’’ sergisine katılmışıtır.2011 yılında Ege Üniversitesi AKM de yapılan ‘’Ten Rengi’’ karma sergisine katılmıştır.’’Külahıma Masallar’’ adlı ilk kişisel sergisini ODTU Kütüphanesi Sergi Salon’unda 2011 yılında açmıştır.

Ümmühan Yörük’ün Pi Artworks Tophane’de 01 Mart-14 Nisan 2012 tarihleri arasında devam edecek olan “Aralıklı Yakınlık” adlı sergisi Pazar ve Pazartesi hariç her gün 10:30-19:00 saatleri arasında gezilebilir. (0212.245.40.87)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT