Unutulmuş Krallık Anamed’de Sergileniyor

Tarihler: 13 Eylül 2014 Cumartesi ~ 07 Aralık 2014 Pazar

Yer: Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 13, 2014 ~ Ara 7, 2014

Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED), ev sahipliği yaptığı sergilere bir yenisini ekliyor. “Unutulmuş Krallık, Antik Alalah’ta Arkeoloji ve Fotoğraf” isimli sergide, Koç Üniversitesi’nin Antik Alalah’ta (Aççana Höyük) gerçekleştirdiği kazıların fotoğraflarının yanı sıra bölgede ilk kazıyı gerçekleştiren İngiliz arkeolog Sör Leonard Woolley’nin arşiv görüntüleri sanat ve tarih meraklılarının beğenisine sunulacak. Murat Akar ve Hélène Maloigne’nin küratörlüğünde 13 Eylül’de açılan sergi 7 Aralık’a kadar ziyarete edilebilecek.

Yakın Doğu Tunç Çağı arkeolojisi adına kilit merkezlerden biri olan Antik Alalah (modern adıyla Aççana Höyük), Anadolu, Yakın Doğu ve Doğu Akdeniz Tunç Çağı (İÖ 2000-1300) kültürlerine ait bulguların açığa çıkarıldığı kosmopolit bir başkent olarak biliniyor. Orta ve Geç Tunç çağlarında Mukiş Krallığı’nın başkenti olan Antik Alalah’ın farklı dönemlerine ait kazı fotoğrafları kente karşılaştırmalı bir bakış açısı sunuyor.

1936-1939 ve 1946-1949 yılları arasında Antik Alalah’ta 5 kıdemli arkeolog ve çevre köylerden 400’e yakın işçinin katıldığı Woolley kazılarına ait fotoğraflar, 2003 yılından bu yana K. Aslıhan Yener başkanlığında yürütülen kazılara ait fotoğraflarla beraber ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Woolley kazılarının gerçekleştirildiği dönemde ve halen höyüğün tepesinde yer alan eski kazı evinin birçok misafiri ağırladığı belirtilirken, ünlü İngiliz yazar Agatha Christie’nin de kazı alanını ziyaret ettiği biliniyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT