Yalvaç Ural Teneke Oyuncaklar Sergisi

Tarihler: 11 Eylül 2009 Cuma ~ 25 Ekim 2009 Pazar

Yer: Rahmi M. Koç Müzesi Fenerbahçe Vapuru

Adres: Hasköy Cad. No:5 Hasköy 34445- İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 369 66 00-01-02 - www.rmk-museum.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 11, 2009 ~ Eki 25, 2009
Açıldığı 15 Nisan tarihinden bugüne toplam 60.000 ziyaretçi sayısına ulaşan “Yalvaç Ural Teneke Oyuncaklar Sergisi” ziyaretçilerden gelen yoğun istek üzerine 25 Ekim 2009 tarihine kadar uzatıldı!

Çocuk edebiyatının usta kalemi gazeteci Yalvaç Ural’ın oyuncak koleksiyonu, yoğun ilgi üzerine, sergiye eklenen farklı oyuncaklarla, Rahmi M. Koç Müzesi Fenerbahçe Vapuru’nda 25 Ekim 2009 tarihine kadar ziyarete açık olacak. 15 Nisan 2009 tarihinde başlayan “Yalvaç Ural Teneke Oyuncaklar Sergisi” sergi süresince toplam 60.000 ziyaretçi sayısına ulaştı. Ziyaretçilerin yaklaşık 35.000’inin öğrencilerden oluştuğu sergiyi yaklaşık 150 okul ziyaret etti. Yalvaç Ural sergi süresince çocuklarla 30’un üzerinde söyleşi gerçekleştirdi.

Ural’ın, dünyanın dört bir köşesinde ve Türkiye’de farklı dönemlerde yapılan binlerce oyuncaklık koleksiyonundan özel bir seçkiyi meraklılarına sunan “Yalvaç Ural Teneke Oyuncaklar Sergisi’, tarihi Fenerbahçe Vapuru’nda ziyaretçilerini bekliyor. Oyuncak tarihini bütün özellikleri ile gözler önüne seren sergiye, 25 Ekim tarihine kadar, Rahmi M. Koç Müzesi’ne müze gemi olarak kullanılmak üzere getirilen Fenerbahçe Vapuru ev sahipliği yapıyor.

“Yalvaç Ural Teneke Oyuncaklar Sergisi”nin 1910-2008 yılları arasında üretilmiş, Türkiye’nin yanı sıra Amerika, Avrupa, Uzak Doğu kıtalarında tarihten çeşitli dönemlerde yapılmış oyuncakları, orijinal oyuncak kutuları ve çok özel parçaların fotoğrafları ziyaretçilerini bekliyor. Değişik kıtalarda yapılmış oyuncaklar sadece oyuncak olarak değil, yapıldıkları dönemleri yansıtmaları ile de dikkat çekiyor.

Yalvaç Ural’ın eşsiz koleksiyonu yalnız çocukları değil, büyükleri de kendine hayran bırakacak. Yerli oyuncaklardan Alman, Çin, Japon, Amerikan oyuncaklarına, Fransız arabalarından İspanya’da üretilen replika oyuncaklara, demir döküm ve kurşun oyuncaklardan tahta oyuncaklar ve çizgi roman karakterlerine kadar uzanan dopdolu koleksiyon orijinal ve özel parçalarıyla “Yalvaç Ural Teneke Oyuncaklar Sergisi”nde yer alıyor. Koleksiyonun bir diğer önemli özelliği de Türkiye’de toplanmış olan oyuncakların Türkiye’nin tarihi ve kültürel gelişimini yansıtıyor olması.

Rahmi M. Koç Müzesi Fenerbahçe Vapuru’nda 25 Ekim tarihine kadar ziyarete açık olacak sergi süresince Yalvaç Ural “oyuncak, kitap ve çocuk” konusunda ziyaretçilerle söyleşecek, imza günleri yapacak ve çocuklara oyuncaklarının öyküsünü anlatacak. Ziyaretçiler için, Yalvaç Ural’ın ve başka yazarların yazdığı yazıların yanı sıra pek çok fotoğraf, kitap, doküman, bilgi ve görsel malzemeye de sergide yer veriliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT