Yasemin Aslan Bakiri Cam Heykel Sergisi

Tarihler: 07 Aralık 2010 Salı ~ 18 Ocak 2011 Salı

Yer: Arnavutköy Art Gallery

Adres: Bebek Arnavutköy Cad. No:75 Arnavutköy Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 257 06 67

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 7, 2010 ~ Oca 18, 2011

Eserlerini eski bir cam uygulama şekli olan, “kuma döküm” ve “pate verre” tekniklerini kullanarak oluşturan Yasemin Aslan Bakiri’nin cam heykel sergsi 7 Aralık’tan itibaren sanatseverlerle buluşuyor.

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik-Cam Ana Sanat Dalı’ndan mezun olduktan sonra 1992’de The London Institute London College of Printing and Distributive Trades UK’den iletişim, reklam, pazarlama diploması ve 1995’te The Surrey Institute of Art & Design University College UK Üç boyutlu tasarım, Cam, Lisans diploması alan Bakiri’nin eserleri Christie’s müzayedelerinde de beğeniyle karşılanıyor.

Bakiri’nin 7 Aralık’ta Arnuvutköy Art Gallery’de açılan ve 18 Ocak tarihine kadar devam edecek olan Cam Heykel Sergisi’nde yer alan eserleri arasında bulunan “Osmanlı Kaftanları”nda camın şeffaf ve kırılgan doğası ile metalin soğuk ve sert yapısı arasındaki zıtlık vurgulanıyor. Sanatçı, camın akışkanlığı ve duruluğunu buluşturarak imparatorluğun ihtişamıyla günümüzün modern fomlarını bir araya getiyor.

Eserlerinde cam ve metalin diliyle, hem tarihsel hem de güncel referansları kullanarak sıradışı bir görselliğe ulaşan Yasemin Aslan Bakiri, sergisiyle ilgili olarak şunları söylüyor : “Ben cam yapıtlarımın zaman zaman ‘Pinokyo’lar gibi canlandığını düşünürüm. Galerinin kapısını çekip giderken bilirim ki onlar sabaha kadar kendi aralarında fısıldaşıp duracaklar…”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT